Moto sport

F1 je sport u kojem na kraju uvijek pobijedi Ferstapen

F1 je sport u kojem na kraju uvijek pobijedi Ferstapen
Foto: Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwel | F1 je sport u kojem uvijek pobijedi Ferstapen

Slavni engleski fudbaelr Geri Lineker je svojevremeno rekao da je fudbal sport u kojem na kraju uvijek pobijede Nijemci ali ta čuvena izreka bi mogla da se primjeni i na Formulu 1 samo što bi u ovom slučaju ulogu "elfa" preuzeo Nizozemac Maks Ferstapen.

Vozač Red Bula je danas pobijedio u Barseloni na trci za Veliku nagradu Španije ispred Landa Norisa u Meklarenu, dok je treći kroz cilj prošao Mercedesov as Luis Hamilton.

Bila je ovo deseta trka u sezoni a akutelni šampion i lider u generalnom plasmanu vozača Ferstapen je stigao do sedme pobjede.

Neuništivi Nizozemac je trku otvorio s druge pozicije iza Norisa a nakon starta je

tu i ostao s obzirom da je njegovu borbu za vrh sa Norisom iskoristio Džordž Rasel. Ipak, mladi vozač Mercedesa najbrži karavan na svijetu je predvodio tek dva kruga jer ga je na početku trećeg svrgnuo upravo Ferstapen.

Naon toga as Red Bula je radio ono što najbolje zna, diktirao je tempo i bio na liderskom mjestu do kraja trke  osim kada je morao u pit stop da mijenja pneumatike.

Ferstapen sada ima 219 bodova, drugi je Noris sa 150 a treći Šarl Lekler iz Ferarija sa 148. Naredna trka je u Austriji 30. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije