Mogućnosti

Porsche Panamera postavio novi rekord na Nirburgringu

Porsche Panamera postavio novi rekord na Nirburgringu
Foto: www.porsche.com | Porsche Panamera postavio novi rekord na Nirburgringu

Porsche Panamera je postavio novi rekord na Nirburgringu. Pretprodukcijska verzija sa V8 hibridnim pogonskim sistemom je ostvarila vrijeme od 7 minuta 24,17 sekundi, što ovaj automobil čini najbržim automobilom u "executive" segmentu Nirburgringa, prema organizaciji.

Porsche nije otkrio nikakve specifikacije pogonskog sklopa, ali je kompanija saopštila da je automobil koristio revolucionarno ogibljenje Active Ride, prvi put predstavljeno na Panameri ranije ove godine.

Rekordna Panamera - koja će vjerovatno nositi naziv Turbo S E-Hybrid— koristila je opcione 21-inčne Michelin Pilot Sport Cup 2 gume. Automobil je takođe bio opremljen novim opcionim aerodinamičnim kompletom od ugljeničnih vlakana. Porsche tvrdi da komplet smanjuje podizanje prednjeg kraja i stvara potisnu silu, iako nije navedeno koliko.

Vrijeme 7:24 čini ovu hibridnu Panameru za pet sekundi bržom od Panamere Turbo S prethodne generacije. Takođe je za više od tri sekunde brža od prethodnog rekordera, modela Mercedes-AMG GT63 S sa četvoro vrata. Ova Panamera ipak nije najbrža limuzina na Nirburgringu jer tu krunu drži drugi Porsche, potpuno električni Taycan Turbo GT.

Porsche navodi i da će snimak kruga uskoro biti objavljen.

(Autoblog.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije