Novosti

Svaki novi BMW će pričati dizajnerski jezik Neue Klasse

Svaki novi BMW će pričati dizajnerski jezik Neue Klasse
Foto: BMW | Svaki novi BMW će pričati dizajnerski jezik Neue Klasse

Sljedeća generacija BMW-ovih električnih, benzinskih i dizelskih automobila ne samo da će izgledati slično, već će takođe dijeliti iste visokotehnološke, futurističke karakteristike iznutra, nudeći gotovo identično korisničko iskustvo bez obzira što se nalazi ispod poklopca motora.

Otkrio je to Adrian van Hojdonk, šefa dizajna BMW Grupe, koji je najavio da će svaki budući BMW, bez obzira na pogonski sklop, govoriti dizajnerski jezik Neue Klasse.

Naravno, biće i razlika u proporcijama između, na primjer, električnih automobila i vozila na platformi koja je bazično podržava zadnji pogon te benzinske i dizelske motore.

"Veliki napredak s električnim vozilima, novim tehnologijama i dizajnerskim jezikom, prenijeće se na cijeli portfolio proizvoda, uključujući naša vozila sa SUS motorima. Kupcima neće biti teško, svi će dobiti nove moderne BMW-e i moći će da biraju pogon", naveo je Van Hojdonk u razgovoru za Top Gear.

BMW obećava da će svaki model zadržati poseban vizuelni karakter, odnosno neće baš svi automobili biti poput babuški.

Van Hooydonk naglašava da visokotehnološko korisničko iskustvo u budućim modelima, kao što je BMW Panoramic Vision head-up ekran. Detalji interijera uključivaće središnji ekran osjetljiv na dodir nekonvencionalnog oblika, futurističke kontrolne funkcije na upravljaču i ekološki prihvatljiv dodir s opsežnom upotrebom recikliranih materijala.

Prvi proizvodni model koji će usvojiti novi stilski jezik biće električni BMW iX3, koji bi trebao stići 2025.

(Revija HAK)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije