Novosti

Rolls-Royce ne teži hibridnim pogonima

Rolls-Royce ne teži hibridnim pogonima
Foto: Pixnio | Rolls-Royce ne teži hibridnim pogonima

​Rolls-Royce ne teži hibridnim pogonima, i iako planira da pređe na potpuno električnu liniju do 2030. godine, ostaje otvoren za alternativne opcije, ako je to ono što njegovi kupci više vole.

Mnogi proizvođači automobila se okreću hibridima prije nego što kasnije pređu na električne pogone. Međutim, prema riječima izvršnog direktora Rolls-Roycea, Krisa Braunridža, "hibrid nije nešto što smo zamislili", što sugeriše da bi mogao da ugrozi "snagu bez napora" njegovih vozila.

Čini se da je Rolls-Royce uvjeren da su električna vozila na baterije njegova budućnost. Iako je Spectre trenutno njegov jedini EV, uskoro će mu se pridružiti veliki krosover i električna zamjena za Phantom u narednim godinama.

Brend će tada biti spreman da povuče svoje modele sa unutrašnjim sagorijevanjem nakon modelske godine 2031. Međutim, dok je razgovarao za "Auto News", Braunridž je naveo da je ovaj datum fleksibilan.

"Imamo mogućnost da budemo potpuno električni do 2030. godine, ali će nas voditi naši klijenti", rekao je on. "Različiti regioni svijeta će napredovati u smislu svog pogonskog sklopa različitim brzinama. Dakle, važno je da to možemo da prihvatimo."

Za razliku od mnogih proizvođača automobila koji su fokusirani na povećanje obima, Rolls-Royce uživa u luksuzu da ne mora da juri veću prodaju. Prošle godine kompanija je prodala oko 6.000 vozila, a prema Braunridžu, nema cilja da se taj broj poveća. Umjesto toga, brend je fokusiran na "rastuće vrijednosti za naše klijente" poboljšanjem svoje ponude po mjeri, koja omogućava opsežno prilagođavanje novih vozila, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije