Novosti

Renault Twingo treće generacije odlazi u penziju

Renault Twingo treće generacije odlazi u penziju
Foto: Pixnio | Renault Twingo treće generacije odlazi u penziju

​Simpatični Twingo iza sebe ima više od 30 godina staža u tri generacije. Međutim, aktuelni model Twinga u električnom izdanju, Renault počinje da sklanja s važnih evropskih tržišta, pripremajući ga za penziju. Nasljednik stiže 2026. godine, u novoj ulozi, vraćajući se dijelom svojim korjenima.

Francuski gradski automobil iza sebe ima više od 30 godina staža, iako njegovi počeci datiraju mnogo ranije. Nakon tri decenije prisustva na tržištu, Twingo je pred penzijom. Renault ga već povlači s nekih od najvažnijih evropskih tržišta. Model je još uvijek prisutan u Francuskoj, iako će se uskoro oprostiti i s matičnog tržišta.

U Španiji, Njemačkoj ili Švajcarskoj više ga nije moguće konfigurisati, iako još uvijek postoje neki modeli u prodaji kao dio viška zaliha narudžbina iz posljednjih nekoliko mjeseci. Kako kompanija priznaje, električni Twingo je došao do kraja svog komercijalnog ciklusa. Međutim, iznenađeni smo diskrecijom s kojom Renault izvodi operaciju njegovog tihog penzionisanja.

Tužan kraj za automobil koji je toliko značio tolikom broju vozača.

Aktuelni Twingo je rođen 2014. godine. Iako je veći dio svog "života" bio nuđen s benzinskim motorima, mali francuski automobil je bio u stanju da se prilagodi promjenjivim trendovima i novim saobraćajnim propisima. Već nekoliko godina, dostupan je isključivo u električnoj verziji, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije