Novosti

Oglas za prodaju golfa na bosanski način: Plaćanje solarno - pare na sunce

Oglas za prodaju golfa na bosanski način: Plaćanje solarno - pare na sunce
Oglas za prodaju golfa na bosanski način: Plaćanje solarno - pare na sunce

Prodaja automobila nikada nije jednostavna rabota. Onima koji žele da se riješe svog automobila na ruke ne ide masovna besparica u BiH i sretni su ako ikako uspiju da ga "utope".

 Nasuprot njima su oni koji su sakupili dovoljno novca za kupovinu automobila ali naravno nisu spremni da plate punu cijenu i žele da prođu što jeftinije. Treća i najbrojnija grupa su oni koji u nedostatku keša nude zamjenu za različite stvari i usluge kako bi došli do automobila.

Kada u svu ovu zbrku dodamo i bosanski humor dobijemo oglas za prodaju golfa  koji je objavljen na ovom linku, a čiji dio glasi ovako:

Ako das 300 evrica dobijaš GRATIS auto. U mom je vlasništvu 3 godine i 2 mjeseca. Plin je atestiran i potrošnja je 8 litara na otvorenom. Auto je u voznom stanju. Prednji lijevi branik je malko udaren, al' meni to ne smeta i pravim se da ga ne vidim. Plaćanje isključivo SOLARNO - pare na sunce! Može u 3 rate, ali kad daš treću ratu dobijaš i auto.
I da ne kazeš da sam stipsa, častiću te sa dvije litre benzina, jednom gorčom kafom posto nam je maloprije nestalo šećera i imaš pravo na dvije čaše soka od višnje.

Nikakve zamjene me NE INTERESUJU! Znači, ni jednodnevni pilići, ni poluautomatske puške, ni motorne testere, ni sjemenski kukuruz, ni polovni kompjuteri, ni rotacione brusilice, ni sjenički sir, ni tarot karte, ni stajsko đubrivo, ni patke, sotke, guske, plovke, morke zečevi, svinje, konji, krave...

I da napomenem da me ne interesuju zamjene za pseću hranu, za balans štangle od yuga, za mješalice za beton, za baliranu djetelinu... Nikakvi kanapi za vešanje i sprave za mučenje ljudi me NE INTERESUJU!

Vlasnik golfa zaslužuje  zbog kreativnosti prilikom pisanja oglasa da dobije i više od tražene cijene za svoj automobil a plaćanje je solarno – pare na sunce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije