Novosti

Najpouzdaniji polovnjaci u 2024: Japanci dominiraju (FOTO)

Najpouzdaniji polovnjaci u 2024: Japanci dominiraju (FOTO)
Foto: Honda | Najpouzdaniji polovnjaci u 2024: Japanci dominiraju (FOTO)

Magazin Top Gear objavio je svoj najnoviji izbor najpouzdanijih polovnih automobila u 2024. godini. Dominiraju japanski proizvođači, a slijedi kompletan spisak.

10. Peugeot 107

Razlozi za ovaj odabir uključuju činjenicu da je 107 poznat po svojoj jednostavnoj, ali čvrstoj konstrukciji koja se pokazala veoma otpornom na trošenje.

9. Hyundai i20

Ovaj automobil se i dalje ističe kao izuzetno pouzdan izbor. Hyundai i20 nudi dve vrlo vrijedne stvari - neće vas često iznevjeriti, a troškovi popravki i tada neće biti visoki.

8. Suzuki Alto

Ovaj mali hečbek poznat je po svojoj jednostavnoj, ali pouzdanoj konstrukciji. Iako možda nije najuzbudljiviji izbor, dugotrajan je, i njegove kvalitete morate da poštujete.

7. Kia Rio

Iako je manji i jeftiniji od svog evropskog brata, modela Ceed, Rio se pokazuje izuzetno pouzdanim - nudi odličnu kombinaciju pristupačne cijene i niskih troškova održavanja.

6. Kia Ceed

Ovaj model ističe se izvanrednom pouzdanošću. Iako je poznat i po svojoj prilagodljivosti za različite namene, pouzdanost mu je ipak najveća vrlina.

5. Toyota Aygo

Iako moderni Aygo možda izgleda kao da je došao sa cosplay konvencije, što odražava Toyotino nastojanje da privuče mlađu publiku, a drugi ga smatraju "dosadnim", ovaj model je baš ono što vam i treba od polovnjaka - pouzdan gradski auto.

4. Mazda MX-5

Ovaj lagani sportski automobil s pogonom na zadnjim točkovima i manuelnim mjenjačem pruža nevjerovatan užitak u vožnji, a istovremeno je i jedan od najpouzdanijih automobila na putevima.

3. Toyota Auris

Toliko je popularan da se čini da svako zna bar jednu osobu koja ga je vozila u nekom trenutku - a to nije tek rako. Ovaj automobil, iako možda nije najuzbudljiviji na tržištu, nudi pouzdane performanse.

2. Mazda 2

Iako nije postigla isti nivo prodaje kao Ford Fiesta ili Opel Corsa, Mazda 2 je poznata po izvrsnom rukovanju i pouzdanosti, čime se izdvaja kao sjajan izbor među polovnim automobilima.

1. Honda Jazz

Iako je možda iznenađujuće da mali i pristupačni Hondin model osvaja prvo mjesto, to je rezultat dugogodišnjeg pristupa koji je Hondi omogućio uspjeh - još prije nekoliko decenija su shvatili da ključ lojalnosti kupaca leži u pouzdanim proizvodima.  To je razlog zašto su prodali stotine miliona modela Super Cub, zašto je NSX bio revolucija, ali i zašto je Jazz omiljen među vozačima svih starosnih doba, od početnika do starijih osoba.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije