Novosti

Mitsubishi konačno ima nešto novo za Evropu

Mitsubishi konačno ima nešto novo za Evropu
Foto: Pixnio | Mitsubishi konačno ima nešto novo za Evropu

​Ako ste već pomalo zaboravili na Mitsubishi niste jedini. Posljednjih godina ova marka je u Evropu potpuno zapostavila, a primijetili smo ih jedino po uvođenju novih modela Colt i ASX, koji sun zapravo "prepakirani" Renault Clio i Captur s oznakama japanskog proizvođača.

Ipak, sada nam je Mitsubishi konačno predstavio i nešto potpuno svoje, novi Outlander za Evropu. Model je u Japanu na tržište došao još 2021. godine, a u Evropu je dosta zakasnio i dolazi tek tri godine kasnije. Ovaj SUV srednje klase biće nova perjanica japanske marke u Evropi.

Outlander i u novoj, četvrtoj generaciji ostaje plug-in hibridni automobil te dolazi iz tvornice Okazaki u Japanu. Isporuke kupcima će krenuti od kraja 2024. godine. S 472 cm dužine, 186 cm širine i 175 cm visine, Outlander je prilično veliki SUV, prosječnih dimenzija za jedan model srednje klase. To je po dimenzijama otprilike nivoa Škode Kodiaq.

Mitsubishi naglašava da optimiziran dizajn interijera osigurava prostranije dimenzije i dodatno smanjenje buke i vibracija, što zauzvrat pogoduje udobnosti vožnje i putovanja.

Sve fizičke dodirne točke u unutrašnjosti - upravljač, mjenjač, ​​rotacione komande, prekidači prozora i ručke dizajnirane su za pružanje preciznih povratnih informacija i ulijevaju povjerenje. Digitalne komponente kao što su instrumenti, head-up zaslon i infotainment sistem dizajnirani su za intuitivno upravljanje, stoji u saopštenju Mitsubishija.

Od novosti tu su digitalni unutrašnji retrovizor koji poboljšava vidljivost. Instrumenti su 12,3-inčni digitalni, a iste dimenzije ima i zaslon infotainmenta. Kabina je vrlo prostrana, u skladu s vanjskim dimenzijama automobila, a prtljažnik ima kapacitet od 495 litara do 1404 litre s oborenim zadnjim sjedištima, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije