Novosti

Leapmotor B10 stiže na sajam u Parizu

Leapmotor B10 stiže na sajam u Parizu
Foto: Printscreen/Youtube | Leapmotor B10 stiže na sajam u Parizu

Leapmotor, kineski proizvođač automobila podržan od strane Stellantisa, nakon objavljivanja evropskih cijena za svoje električne modele T03 i C10, sada najavljuje i treći model.

To je Leapmotor B10, novi kompaktni SUV koji će globalnu premijeru imati sljedećeg mjeseca na sajmu u Parizu. Za razliku od malog hečbeka T03 i SUV-a srednje veličine C10, koji su bili dostupni u Kini prije njihovog evropskog debija, B10 je potpuno nov model. Ovaj kompaktni SUV ulazi u segment u kome su konkurenti kao što su Kia EV3 i Hyundai Kona Electric.

Stellantis navodi da će B10 biti prvi globalni model koji će se bazirati na novoj Leapmotor „B platformi“, sa misijom da “naprednu tehnologiju približi još široj publici“.

Iako specifični detalji o pogonskom sistemu za sada ostaju nepoznati očekuje se da će B10 biti potpuno električni. Leapmotor trenutno nudi opcije električnog vozila na baterije (BEV) i električnog vozila sa produženim dometom (EREV) za većinu svojih modela u Kini, što sugeriše da bi slične ponude mogle biti dostupne za ovaj novi SUV.

Sudeći po tržišnom pozicioniranju, sigurno je pretpostaviti da će evropska cijena za B10 biti između 18.900 evra (koliko u Evropi košta manji T03) i 36.400 evra (koliko košta veći C10).

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije