Novosti

Hennessey Venom 800: Za one koji su "gladni" snage (VIDEO)

Hennessey Venom 800: Za one koji su "gladni" snage (VIDEO)
Foto: Screenshot/YouTube | Hennessey Venom 800: Za one koji su "gladni" snage (VIDEO)

Prošle godine je Hennessey predstavio svoj moćni Venom 775 zasnovan na Fordu F-150, a sada je stigao još moćniji pikap nazvan Venom 800.

 Iz kompanije kažu da je Venom 800 namenjen kupcima "gladnim" snage, koji nisu uspjeli da osiguraju Raptor R, tako da tjunirani pikap predstavlja aftermarket alternativu.

Pokreće ga 5,0-litarski V8 motor, koji razvija 811 KS i 1.016 Nm obrtnog momenta.

Takođe, motor je dobio sistem ubrizgavanja goriva visokih performansi i novi sistem usisa visokog protoka. Načinjene su određene modifikacije izduvnog sistema, kao i sistema upravljanja motorom, prenosi B92.

Rezultat je pikap koji nadmašuje Ram 1500 TRX i F-150 Raptor R, a ubrzava od 0 do 100 km/h za oko 3,5 sekundi i prelazi 402 metra za 11,7 sekundi.

Za zaustavljanje se brinu nova Brembo kočiona klešta sa šest klipova, a pikap je opremljen i BDX vešanjem sa Fox amortizerima, tako da je visina povećana za nešto više od 152 mm.

Unutrašnjost je takođe blago promijenjena, a te promjene uključuju prošivene naslone za glavu, patosnice za sve vremenske uslove, umetke sa motivom američke zastave i pločice sa serijskim brojem.

Hennessey će proizvesti svega 250 primeraka modela Venom 800, a cijene još nisu objavljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije