Novosti

Ford priznao da je bio previše ambiciozan

Ford priznao da je bio previše ambiciozan
Foto: Pixnio | Ford priznao da je bio previše ambiciozan

​U intervjuu za "Autocar", izvršni direktor Fordove Model E divizije, Marin Gjaja, rekao je da je kompanija bila previše ambiciozna u pogledu svojih EV planova u Evropi.

"Mislim da su kupci rekli svoje, a rekli su nam da je to previše ambiciozno", navodi Gjaja. "Ne smatramo da je prelazak na potpuno električnu ponudu do 2030. (u Evropi) dobar izbor za naše poslovanje ili, posebno, za naše kupce."

Ford je 2021. objavio da planira da svoju evropsku flotu napravi električnom do 2030. godine, ali ovo je drugi izvještaj koji se nedavno pojavio u kojem se sugeriše da će Ford usporiti te planove.

U maju je generalni direktor Forda za Evropu, Martin Sander rekao za "Automotive News" da bi benzinski motori mogli da se nude i poslije 2030. "Ako vidimo veliku potražnju, na primjer za plug-in hibridna vozila, mi ćemo ih ponuditi."

U ovom slučaju, Gjaja navodi usporavanje usvajanja električnih vozila i rastuće troškove kao glavne razloge za nedavno odlaganje.

Trenutno Ford prodaje samo dva električna modela u Evropi, i to Explorer EV i Mustang Mach-E. Novi Ford Capri će se naći u prodaji kasnije ove godine, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije