Novosti

Ferrari odabrao Hrvatsku za snimanje reklame za svoj najekskluzivniji model

Ferrari odabrao Hrvatsku za snimanje reklame za svoj najekskluzivniji model
Foto: Facebook | Ferrari odabrao Hrvatsku za snimanje reklame za svoj najekskluzivniji model

Ovih dana u velikoj tajnosti područjem Istre te Jadranskom magistralom prema Karlobagu diskretno su vozili neoznačeni kamioni iza čijih su se panela teretnog prostora krile zaista ekskluzivne zvjerke na četiri kotača.

Međutim, njihov "teret" nije uspio proći potpuno neopaženo pa su tako tokom snimanja uz jadransku obalu uhvaćena dva primjerka potpuno novih superautomobila iz Maranella koji sprijeda imaju ogromni V12 motor bez pomoći turbopunjača i elektrifikacije, s linijama karoserije koje podsjećaju na legendarni klasični model Daytona.

Prema fotografijama objavljenim na portalu Uživo s hrvatskih saobraćajnica postalo je javno kako je Ferrari u Hrvatsku doveo svoju novu zvijezdu. Riječ je o najnovijem te ujedno i najekskluzivnijem modelu marke iz Maranella koja je, naime, u maju premijerno pokazala prve fotografije svog novog V12 modela koji se na italijanskom upravo tako i zove: 12 cilindri koji stoji od 400.000 evra.

Ovaj skupocjeni Ferrari pokreće "najbolje iz Maranella" - veličanstveni atmosferski 6,5-litarski V12 koji raspolaže s 830 KS, a modifikacije na motoru u odnosu na prethodni model Superfast, omogućile su mu da se "vrti" do nevjerojatnih 9.500/min okretaja te da svoju maksimalnu snagu razvija na jednako vrtoglavih 9.250/min, prenosi Jutarnji list.

Maksimalni okretni moment pritom iznosi 678 Nm pri 7250/min, a za prenos snage na točkove brine se 8-stepenski mjenjač s dvije kvačilo. Performanse su izuzetne: 12 cilindri do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi, a 200 km/h iz mjesta dostiže već za 7,9 sekundi. Spider je s 1.620 kilograma nešto teži od cupea (1.560 kg) pa su mu i ubrzanja malo skromnija: 2,95 sekundi do 100 i 8,2 sekunde do 200 km/h. Maksimalna brzina oba modela je 340 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije