Novosti

Evropu napušta najprodavaniji kineski auto

Evropu napušta najprodavaniji kineski auto
Foto: MG promo | Evropu napušta najprodavaniji kineski auto

Najprodavaniji kineski model MG ZS napušta evropsko tržište. Ovaj bestseler uskoro više neće biti dostupan na Starom kontinentu, uprkos tome što postiže dobre rezultate na važnim evropskim tržištima.

Model, koji je na konopce bacio snažne rivale kao što su Dacia Duster ili Suzuki Vitara, i koji je u decembru 2023. godine bio najprodavaniji auto u Španiji, sprema se za odlazak. MG već priprema završne detalje u oproštaju svog pristupačnog SUV-a, uprkos više od 54.000 isporuka za šest mjeseci.

Za kratko vrijeme, ZS je postigao izvanredne rezultate. Na pojedinim tržištima u Evropi postojali su mjeseci u godini kada je bio na vrhu, što i ne čudi kad znamo da je na određenim tržištima prodavan po cijeni ispod 15.000 evra.

Pokazalo se, ipak, da je 2024. bila ključna godina za MG u Evropi. Ova nekad britanska firma, sada već duže od decenije pod vlasničkim krovom kineskog giganta SAIC, ide napred sa svojom ambicioznom proizvodnom ofanzivom.

Dolazak na scenu novog MG3 Hybrid+ i MG HS 2025, savršen su primjer promena koje se dešavaju u asortimanu MG-a, na koje nije imun ni ZS.

Činjenica da će aktuelni ZS uskoro biti ugašen, ne znači da MG odustaje od nastavka borbe u ovom segmentu. Naprotiv, MG radi punim kapacitetima na njegovom nasljedniku kojim će nastaviti revolucionarno nadmetanje na evropskom tržištu pristupačnih automobila.

Ostaje da se vidi da li će novi MG ZS za 2025. godinu i dalje biti dostupan sa konvencionalnim benzinskim motorima, a ako sve bude po planu, novi ZS (ako taj naziv ostane) će debitovati krajem ove godine.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije