Novosti

Elegantna munja: Najsnažniji Bentley sedan u istoriji (FOTO)

Elegantna munja: Najsnažniji Bentley sedan u istoriji (FOTO)
Foto: Bentley | Elegantna munja: Najsnažniji Bentley sedan u istoriji (FOTO)

Bentley je predstavio Flying Spur za 2025. godinu a nakon što je kultni W12 motor otišao u istoriju, na njegovom mjestu našao se novi hibridni V8 sa još većom snagom.

Ovaj pogonski sistem debitovao je na modelu Continental GT Speed za 2025, a sada će se naći ispod haube nove limuzine Flying Spur.

U pitanju je najmoćniji sedan koji je Bentley ikada napravio. Njegov novi hibridni pogon sa 4.0-litarskim V8 tvin-turbo motorom i električnom podrškom nudi kombinovanih 782 KS i čak 1.000 Nm obrtnog momenta, nadmašujući odlazeći W12 u svakoj kategoriji.

Povećanje snage iznosi 19% u odnosu na prethodni model a povećanje obrtnog momenta je 11%.

Automobilu je potrebno samo 3,5 sekundi da iz stanja mirovanja ubrza do stotke – pola sekunde brže od starog automobila.

Uredno upakovan pored V8 je pomenuti elektromotor koji sam proizvodi 190 KS i 450 Nm, dok baterija ima kapacitet od 25,9 kWh.

 Flying Spur ima čisto električni domet od 76 km, pri brzinama do 140 km/h a kombinovano sa benzinskim motorom, ukupan domet je oko 830 km.

Fliyng Spur za 2025. bi trebalo da se pojavi u prodajnim salonima prije kraja godine, a očekuje se cijena veća od 200.000 evra.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije