Novosti

Cupra Terramar: Tiguanov seksi rođak iz Španije (VIDEO, FOTO)

Cupra Terramar: Tiguanov seksi rođak iz Španije (VIDEO, FOTO)
Foto: Cupra | Cupra Terramar: Tiguanov seksi rođak iz Španije (VIDEO, FOTO)

Cupra je predstavila svoj dugo čekani model, Terramar, još jedan dodatak segmentu sportskih SUV automobila.

Cupra kaže da je stil Terramara zapravo omaž istorijski važnoj trkačkoj stazi gde se brend i rodio 2018. godine, a specijalizovani sajt CarsScoops imao je zanimljiv epitet za ovaj automobil: "Seksi rođak VW Tiguana iz Španije".

 

Ovaj SUV ima dimenzije 1,584mm x 1,863mm x 4,519mm, i koristi novi potpis brenda sa tri trougla. Tu su i Cupra Matrix LED Ultra svetla, kao i Hi-Def tehnologija, na šta su Španci posebno ponosni.

Kada je u pitanju enterijer, Cupra se potrudila da digitalizacija bude u centru pažnje. Unutra je digitalni kokpit, kao i 12,9-inčni infotainment sistem, za koji kažu da je pravljen sa jednostavnošću na umu.

Što se pogonskog sklopa tiče, Cupra se odlučila za pet varijanti uz tri različita pogonska mehanizma - tu su TSI, eTSI i plug-in hibridna verzija.

Benzinska (TSI) verzija u oba slučaja ima 2,0-litarski motor, gdje možete birati onaj sa 204 KS sa sedmostepenim DSG-om i pogonom na sva četiri točka, ili onaj u Cupra Terramar VZ verziji - on ima 265 KS, isti mjenjač i pogon na sva četiri točka.

Dalje je tu eTSI (blagi hibrid) sa 48V tehnologijom, a tu je 1,5-litarski benzinski motor, što bi trebalo da kombinuje snagu i efikasnost.

Za kraj, tu su dvije opcije Terramar e-TSI (e-hibrida): verzija sa 204 KS i verzija sa 272 KS (kao i u prethodnom slučaju, ovo je takođe VZ).

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije