Novosti

Borgward se vraća u Bremen

Borgward se vraća u Bremen
Borgward se vraća u Bremen

Obnovljena njemačka kompanija Borgward vreća se u Bremen. U ovom gradu je Borgward od svog osnivanja pa sve do kontroverznog gašenja 1961. imao fabriku, pa čak i u jednom trenutku bio treći po veličini proizvođač autombila u Njemačkoj.

Predstavnici Borgwarda potpisali su memorandum sa Kargo Distibutivnim centrom o zakupu 140,000 kvadaratnih metara prostora, radi izgradnje proizvodne hale. Građevinski radovi treba da krenu početkom 2018. U prvoj fazi planiran je pogon za sklapanje 50.000 vozila godišnje. U prvoj fazi u Bremenu će se proizvoditi električna i plug in hibridna vozila. Iako su modeli BX5 , BX6 TS , BX7 i BX7 TS, još uvijek u fazi predprodukcionih prototipova, očekuje se da će se dio proizvodnje odvijati u Kini gdje će se i proizvoditi komponente za kasnije sklapanje u Njemačkoj. Sa očekivanim porastom tražnje, predviđa se se proširivnje kapaciteta i postavljanje mašina za sve faze proizvodnje.

Iako iz Borgwarda poručuju da je riječ o sistematskom povratku na Evropsko tržište, oni koji su bili na štandu Borgwarda u Frankfurtu 2015. sjećaju se drugačijih najava. Tad je rečeno da će proizvodnja u Kini krenuti 2016. a prodaja u Evropi tokom 2017.

Kako god bilo, kompanija Borgward je šezdesetih teško stradala upravo zbog orkestriranog medijskog napada, tako da im ovom prilikom, novinari "Vrelih Guma" žele puno uspeha.

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije