Novosti

BMW u Parizu predstavlja novitete

BMW u Parizu predstavlja novitete
BMW u Parizu predstavlja novitete

BEOGRAD - BMW grupa će na Salonu automobila u Parizu, od 29. septembra do 14. oktobra, premijerno predstaviti "active tourer" koncept sa "plug-in" hibridnim pogonskim sistemom, koji uključuje i novi BMW trocilindarski motor.

BMW će na salonu predstaviti tri fascinantne koncept studije koje su korak naprijed kada su u pitanju mobilnost u budućnosti, uživanje u vožnji i održivosti alternativnih pogona.

 Ukupna snaga automobila "active tourer" biće 190 ks, što će  omogućiti da do 100 km/h ubrza za manje od osam sekundi, saopštio je BMW.

Makismalna brzina je 200 km/h, uz potrošnju od 2.5 litara/100 km.

Druga generacija BMW serije jedan sa troje i petoro vrata je već prisutna na evropskom tržištu, dok će na Salonu u Parizu biti predstavljena serija jedan sa "xdrive" pogonom  na sva četiri točka.

Prvi koji će moći da se pohvale sa novim sistemom pogona na sva četiri točka biće "120d" i "M135i".

Ostali noviteti uključuju "i3" električni  automobi i "i8 plug-in" hibrini sportski automobil.

 Jedna od glavnih zvijezda biće i najnovija generacija "ConnectedDrive" info-zabavnog sistema, koji čini nova satelitska navigacija, novi "iDrive Touch sistem" i "LTE" mobilni internet.

 BMW "C Evolution" model će, takođe, biti prikazan na ovom sajmu.

Riječ je o prototipu električnog skutera koji zadovoljava najviše zahtjeve vozača kada je riječ o agilnosti i opsegu prelaska jednim punjenjem baterije.

Jedna od glavnih atrakcija definitivno je i premijera novog BMW serije sedam sa selektivnom izmjenom dizajna enterijera i eksterijera.         Efikasnost BMW serije tri "sedan" naglašena je poboljšanjem motora, a riječ je o novom BMW "316i sedanu", koji je opremljen 1.6 litarskim motorom nove generacije sa 4 cilindra i "TwinPower Turbo" tehnologijom.

 BMW, takođe, koristi priliku da predstavi prvi model ove serije sa benzinskim motorom.

 BMW "320i EfficientDynamics Edition sedan" ne samo da ima istu štednju goriva kao i ostali modeli već i aerodinamičnu liniju i specifičnu postavku motora.

Novi BMW "M Performance" nudi prošireni izbor dodataka za BMW serije jedan sa troja vrata i BMW  "Touring" serije tri koji će biti dostupni od jeseni 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije