Recept

Najukusnije jelo od pilećeg filea gotovo za manje od pola sata

Najukusnije jelo od pilećeg filea gotovo za manje od pola sata
Foto: Nezavisne novine/Arhiva/Ilustracija | Najukusnije jelo od pilećeg filea gotovo za manje od pola sata

Kad vam se žuri, a morate pripremiti hranljiv i kvalitetan obrok, pileća prsa su jedna od namirnica koje vas mogu spasiti. Ili upropastiti.

Ako ne znate kako da ih pripremite da budu sočna i ukusna, uzalud vam je sva brzina...

Srećom, tu su recepti poput ovoga. Ako pripremite piletinu na ovaj način, biće vrlo sočna i ukusna, a nećete potrošiti previše vremena.

Tajna je u nadjevu, čiji je bitan sastojak dimljeni sir koji jelu daje posebno prijatan ukus. Još jedna mala caka zaslužna je za uspjeh: špinat u nadjev ne ide sirov, nego pirjan, a ta mala razlika čini čuda za ukus, ali i za nutritivnu vrijednost jela.

Punjena pileća prsa

Sastojci:

    500 g filea pilećih prsa

    100 g krem sira

    100 g špinata

    30 g dimljenog sira

    30 g parmezana

    1 čen bijelog luka

    maslinovo ulje

    so, biber

Priprema:

Špinat operite i dobro ocijedite, bijeli luk izrendajte ili sitno isejckajte. Stavite ih na maslinovo ulje, posolite i poklopite, pa pirjajte uz povremeno miješanje dok ne ispari sva tečnost.

Pileće filee prerežite uzdužno gotovo do kraja, kako biste dobili džepove u koje će ići nadjev. Začinite meso solju i biberom.

Parmezan krupno izrendajte, a dimljeni sir isjeckajte pa ih dodajte krem siru. Dodajte u sir ohlađeni špinat, pa nadjevom napunite filee i zakačite ih čačkalicama.

Zagrijte malo ulja u tavi koja može u rernu pa prepecite filee sa svake strane po četiri minuta, a zatim prebacite tavu sa piletinom u vruću rernu. Nakon 10-15 minuta, ubodite najdeblji dio filea i provjerite da li je sok koji izlazi bistar ili mutan. Ako je bistar, meso je pečeno.

Sačekajte pet minuta prije nego što ih isiječete., prenosi Slobodna Dalmacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije