Ostali sportovi

Savršena desetka: Kako danas izgleda čuvena Nađa Komaneči

Savršena desetka: Kako danas izgleda čuvena Nađa Komaneči
Foto: X/Nadia Comaneci | Savršena desetka: Kako danas izgleda čuvena Nađa Komaneči

Jedna od najboljih sportistkinja svih vremena Nađa Komaneči će narednog mjeseca napuniti 63 godine.

Iako je ušla u sedmu deceniju čuvena Rumunka koja danas živi u SAD i dalje je veoma aktivna na svim poljima, a i dalje je smatraju veoma lijepom ženom. Redovno trenira kako bi ostala u formi. 

„Vježbam najmanje 30-40 minuta svaki dan. Kad sam kod kuće idem u teretanu, a kada sam odsutna, unaprijed se pobrinem da hotel ima teretanu. A ako slučajno nemam teretanu u blizini, improviziram i treniram u prostoriji koristeći predmete pri ruci. Međutim, nema dana bez fizičkog vježbanja”, rekla je nedavno u razgovoru za medije. 

Istovremeno, bivša gimnastičarka veoma pazi na ishranu.

„Uravnoteženo se hranim, najviše volim ribu, uz gratinirano povrće ili pire od povrća. Tokom praznika počastim se i određenim kulinarskim proizvodima, pogotovo što pripremam i tradicionalna rumunska jela, poput prilagođenih sarmala u kojima koristim ćureće meso, na primjer“. 

Podsjetimo, Nađa je sa samo 14 godina ostvarila savršenu desetku na Olimpijskih igrama u Montrealu sada već daleke 1976. godine, na dvovisinskom razboju. Bila je to prva besprijekorna desetka u istoriji Olimpijskih igara. Ukupno je na Olimpijskim igrama osvojila pet zlatnih, tri srebrne medalje i jednu bronzu. 

U čast čuvene Nađe jedan element na dvovisinskom razboju nosi njeno ime. Baš taj element je zbog težine izvedbe i danas rezervisan samo za najbolje gimnastičare.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije