Ostali sportovi

Dueli neporaženih nisu ispunili očekivanja

Dueli neporaženih nisu ispunili očekivanja
Foto: Tanjug/AP | Dueli neporaženih nisu ispunili očekivanja

Dvije utakmice u trećem kolu donijele su nam susrete neporaženih ekipa. Međutim, gledaoci nisu mogli naročito da uživaju u ovim utakmicama, što zbog nedostatka neizvjesnosti, što zbog čvrstih utakmica bez velikog broja poena.

U prvoj utakmici Texansi su izgubili od Vikingsa 7-34. Prošlogodišnja rookie senzacija C.J. Stroud nije uspio da svoje Texanse dovede do treće pobjede iako su na kladionicama bili favoriti. Vikingsi predvođeni rezervnim quarterback-om Sam Darnold-om koji je bacio četiri Touchdowna bili su nesavladiva prepreka za ekipu iz Houston-a. Tako su Vikingsi od ekipe kojoj je predviđano da će teško do Playoff-a postala jedna od svega pet neporaženih ekipa u prva tri kola.

U drugoj utakmici Chargers-i su izgubili od Steelers-a 10-20. Steelers-i su, za razliku od prve dvije utakmice, ipak pokazali malo više ofanzivnih mogućnosti i postigli 20 poena, iako je osnovna vrlina ove ekipe, odbrana, ostala nesavladiva enigma čak i za Chargers-e.

U derbiju kola Dallas Cowboys-i dočekali su Baltimore Ravense koji su očajno startali sezonu sa dva poraza. Do ovog kola, Lamar Jackson je imao sa timovima iz NFC-a skor 20-1, a jedini poraz pretrpili su pretprošle sezone od New York Giants-a. Tako da je Dak Prescott protiv sebe imao ekipu kojoj je ova utakmica spas sezone i tradiciju koja je na strani Lamara Jacksona. Upravo tako se i odvijala utakmica, Ravensi su pronašli svoj napadački identitet i istrčali ukupno na utakmici 274 jarda predvođeni Derrick Henry-em i Lamar-om. u četvrtu četvrtinu Ravensi ulaze sa prednošću od 28 – 6 i onda kreće nešto što smo već navikli od ekipe iz Baltimore-a: za svega 10ak minuta primili su 19 poena i utakmicu uveli u uzbudljivu i neizvjesnu završnicu. Ovome je kumovao i Tucker koji je opet promašio Field Goal sa 45 jardi, te uspješno izvedeno trik Onside ispucavanje lopte od strane Cowboys-a koje su u nastavku drive-a pretvorili u Touchdown. I ovu utakmicu obilježile su sporne sudske odluke na štetu Ravensa. No sve to nije bilo dovoljno za preokret i utakmica je završila 28-25. Obje ekipe sada imaju skor od 1-2 i to obje ekipe stavlja u nezgodu poziciju pred naredne utakmice.

Zanimljivo je bilo i u meču između 49Ers-a i Ramsa gdje su Ramsi pobijedili rezultatom 27-24 što je obje ekipe dovelo na skor 1-2 i, kao i ranije dvije ekipe, u situaciju da u narednim utakmicama moraju spašavati sezonu. Chiefs-i su pobijedili Falcons-e 22-17 i ostali neporaženi ove sezone, te nastavili niz bez poraza koji datira još od prošle sezone. Patriots-i su izgubili od Jets-a i ipak pokazali da je prvo kolo bio izuzetak i da će i ove sezone da se namuče ako žele da sezonu završe sa pozitivnim skorom. Bearsi su izgubili od Colts-a rezultatom 16-21 uprkos 363 bačene jarde i dva Touchdown bacanja Caleb Williams-a. Caleb je u svojoj rookie sezoni i sve oči su uprte u njega, što je možda i prevelik pritisak za novajliju, ali brojke govore da se polako navikava na tu ulogu, iako ga ekipa ne prati i sada im je ovo već drugi poraz. Eagles-i su zaustavili razigrane Saints-e i sa 15-12 nanijeli im prvi ovosezonski poraz. Prvi poraz zabilježili su i Buccaneers-i koji su izgubili od Broncors-a 26-7. Seahawks-i su deklasirali Dolphins-e 24-3, koji su bez povrijeđenog Tue neprepoznatljivi. Lions-i su pobijedili Cardinals-e 20-13 i tako se iskupili za prošlonedeljni poraz. Najefikasnija utakmica odigrala se između Panthers-a i Riders-a koju su Panthers-i dobili 36-22. Packers-i su rutinski savladali slabe Titans-e 30-16 i tako upisali drugu pobjedu, dok Titans-i ne znaju za pobjedu ove sezone.

Ponedjeljak na utorak igraju Bills vs Jaguars i Bengals vs Commanders, čime će biti završeno ovo treće kolo.

U četvrtom kolu čekaju nas zanimljive utakmice između Saints-a i Falcons-a, Vikings-a i Packers-a, Seahawks-a i Lionsa, te Bills-a i Ravensa. No ovo ne znači da će druge utakmice biti dosadne, jer smo još u početnoj fazi sezone kada ekipe pronalaze svoj tempo i grade identitet, pa je sve moguće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije