Fudbal

Zrinjski slavio u mostarskom derbiju i izbio na vrh tabele

Zrinjski slavio u mostarskom derbiju i izbio na vrh tabele
Foto: HŠK Zrinjski | Zrinjski slavio u mostarskom derbiju i izbio na vrh tabele

Fudbaleri Zrinjskog su pobijedili Velež rezultatom 1:0 u derbiju 9. kola Wwin lige BiH, te su tako preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Utakmicu, koja se igrala na stadionu "Rođeni", obilježile su velike padavine koje su u mnogočemu i onemogućile igračima oba tima da razviju neku spektakularnu igru.

Na kraju, nije viđeno mnogo. Rijetku pravu priliku je Zrinjski iskoristio i to je napravilo jedinu razliku na ovom susretu.

Ona je došla u 33. minuti kada je u prvoj ozbiljnijoj akciji glavom šutirao Mulahusejnović. Lopta je nakon udarca pogodila stativu i golmana Hadžikića te tako ušla u gol "Rođenih".

Imali su "Plemići" priliku nekoliko minuta kasnije i poduplati prednost, ali tada se golman Hadžikić ispriječio ispred Topića i zaustavio ofanzivca Zrinjskog.

S druge strane, Velež se nije mogao pohvaliti velikim prilikama. U drugom dijelu su bili bolji rival, ali vremenske prilike nisu olakšale posao niti jednoj ekipi.

Zrinjski je nakon ovog susreta prvoplasirani sa 19 bodova, dok je Velež osmi sa devet bodova, isto koliko imaju Sloga i Široki Brijeg.

(avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije