Fudbal

Siti dobio sudski spor s engleskom Premijer ligom

Siti dobio sudski spor s engleskom Premijer ligom
Foto: Twitter / Printscreen | Siti dobio sudski spor s engleskom Premijer ligom

​Ugledni engleski sportski časopis "The Athletic" iz svojih izvora javlja da će Mančester Siti dobiti sudski spor s Premijer ligom pokrenut zbog ograničenja koje je liga htjela nametnuti sponzorskim ugovorima u slučaju najmoćnijih i najbogatijih engleskih klubova.

Kad je prije tri godine saudijska kraljevska porodica preuzela Njukasl, Englezi su se zabrinuli da bi najbogatiji vlasnici klubova mogli potpisivati sponzorske ugovore između klubova i svojih drugih kompanija koje bi vještački napuhavali i tako praktično neograničeno pumpali budžet svojim klubovima. 

Liga je oformila komisiju kojoj je bio zadatak da ispita realnu tržišnu cijenu nekog sponzorstva, a ovog ljeta engleski mediji saznali su da je Siti zbog toga tužio ligu pozivajući se na slobodu tržišta. Prema najnovijim informacijama, "Građani" će taj spor i dobiti. 

Prema nekim izvorima, ovo je mogući signal i da će drugi spor u kojem se istražuje Sitijevo eventualno kršenje finansijskog fer-pleja završiti pozitivno za "Građane". Prema propisima Premijer lige, ako se Sitiju utvrdi krivica, klub može biti čak izbačen u niži rang, prenosi "Index".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije