Fudbal

Ivanković uoči Veleža: Derbi nije obična utakmica

Ivanković uoči Veleža: Derbi nije obična utakmica
Foto: HŠK ZRINJSKI | Ivanković uoči Veleža: Derbi nije obična utakmica

To nije obična utakmica, smatra Mario Ivanković trener fudbalera Zrinjskog uoči meča 9. kola u kojem će njegov tim u subotu sa početkom u 20.45 sati odigrati mostarski gradski derbi protiv Veleža.

Po njegovim riječima, duel dva mostarska kluba nije obična utakmica, iako u posljednje vrijeme atmosfera nije toliko napeta kao ranijih godina.

„Čini mi se da su tenzije prije bile puno veće prije utakmice i za vrijeme same utakmice. Puno je veće bilo zanimanje navijača i medija, sad se to u dobroj mjeri izgubilo. No derbi je i dalje derbi, iako kao i svaka druga utakmica nosi tri boda“, istakao je Ivanković.

Za trenera „plemića“ Marija Ivankovića biće to prvi mostarski derbi u ulozi glavnog trenera.

„Svoj prvi gradski derbi igrao sam 2002. godine, a sada sam po prvi u ulozi glavnog trenera. Taj ogled iz 2002. godine ostao mi je u pamćenju, pogotovo što smo pobijedili 1:0 i što sam ja pred kraj utakmice postigao taj pobjedonosni gol“, istakao je Ivanković.

Nakon ispadanja iz Evrope Zrinjski je u WWin ligi upisao četiri pobjede i jedan remi, dok se Velež poprilično muči i u posljednjih pet kola ima jednu pobjedu, tri remija i jedan poraz.

Zrinjski u posljednje vrijeme ima dosta problema s povredama, a kako sada stvari stoje, Ivanković će u gradskom derbiju moći računati na Slobodana Jakovljevića koji se vratio u trenažni proces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije