Fudbal

Duel komova na "Gradskom": Borac dočekuje Radnik

Duel komova na "Gradskom": Borac dočekuje Radnik
Foto: FK BORAC | Duel komova na Gradskom: Borac dočekuje radnik

Provjeru za prvi meč Konferencijske lige fudbaleri Borca imaće ovog vikenda u 9. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine protiv Radnika iz Bijeljine.

Banjalučani susret sa Sembercima na gradskom stadionu dočekuju ohrabreni pobjedom u srijedu na gostovanju kod Posušja, a novi duel ima i poseban emotivni značaj za aktuelnog stratega Banjalučana Mladena Žižovića koji je značajan dio trenerske karijere proveo upravo u bijeljinskom klubu. Radnik je u dosadašnjem dijelu svoje povratničke sezone sakupio deset bodova što je jasna poruka Borcu da susret moraju shvatiti itekako ozbiljno.

„Ekipe se inače pate kad uđu u viši rang, ali Radnik se pokazao kao tvrd orah. Treba da budemo oprezni, igraju disciplinovano i imaju nekoliko veoma kvalitetnih pojedinca. Tu prije svega mislim na Đorđa Pantelića i Mirzada Mehanovića koji su im glavni igrači i koji mogu da jednom potezom stvore  problem rivalima. Ipak,  i mi imamo kvalitetne pojedince sposobne da ih zaustave. Kao i u svakom meču idemo na pobjedu. Trenirali smo dobro nakon povratka iz Posušja. Taj trijumf nam je baš dobro došao jer smo se vratili na pobjednički kolosijek a uz to smo prikazali igru kakvu želimo“, rekao je Žižović.

Šef struke banjalučkog tima će na ovom duelu da vodi „fudbalsku bitku“ sa svojim kumom, pošto na klupi Radnika sjedi Velibor Đurić.

„Svakodnevno se čujem sa kumom. Radi zaista dobar posao a svako od nas želi da njegov tim pobjedi. Sigurno da sam u Radniku proveo prelijepe trenutke, to je grad u kojem živim, tako da su za mene to posebne emocije. Drago mi je što je sad situacija puno bolja nego prije nekoliko godina. Radnik je bio na ivici ambisa a sad je na mjestu kojem pripada, a to je u Premijer ligi. Vodio sam tu ekipu u evropskim mečevima i u Banjaluci smo upravo u lijepom ambijentu savlali Spartak Trnavu tako da ostale su zaista lijepe uspomene“, dodao je šef struke Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije