Fudbal

Borac protiv Radnika rutinski do nova tri boda

Borac protiv Radnika rutinski do nova tri boda
Foto: FK Borac | Borac protiv Radnika rutinski do nova tri boda

Fudbaleri Borca upisali su večeras na „Gradskom stadionu“ u Banjaluci rutinsku pobjedu u meču 9. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Puleni šefa stručnog štaba Mladena Žižovića možda i lakše od očekivanog slavili su protiv povratnika u bh. elitu ekipe bijeljinskog Radnika rezultatom 2:0.

Aktuelni šampioni Wwin lige Bosne i Hercegovine pitanje pobjednika praktično su riješili već u prvom poluvremenu, a strijelci su bili defanzivci.

Domaći su od prvog sudijskog zvižduka bili ekipa koja je dominirala na terenu, a već u trećoj minuti zaprijetili su preko Srećkovića. Potom je priliku imao i Herera, a u 18. minuti udarac Savića je zaustavio golman Radnika.

Ekipa Borca u vodstvo je došla u 25. minuti. Hrelja je šutirao, a Samurović je kratko odbio loptu do Kvržića, koji je natrčao i postigao pogodak za 1:0.

Bio je to prvi gol nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine u aktuelnoj sezoni.

Za 2:0 u 42. minuti pogodio je Herera iz jedanaesterca, koji je dosuđen nakon intervencije iz VAR sobe.

Fudbaleri Borca naredni meč igraju u četvrtak kada na domaćem terenu u prvom kolu UEFA Konferencijske lige dočekuju grčki Panatinaikos. Naredni meč domaćeg šampionata planiran je u ponedjeljak 7. oktobra protiv Željezničara takođe u Banjaluci.

Borac je trenutno na šestom mjestu Wwin lige Bosne i Hercegovine sa 13 osvojenih bodova iz šest odigranih mečeva. Radnik je ostao na deset osvojenih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije