Svijet

FSB upozorava: Ukrajina traži regrute za terorističke napade

FSB upozorava: Ukrajina traži regrute za terorističke napade
Foto: Pexels/Ilustracija | FSB upozorava: Ukrajina traži regrute za terorističke napade

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) izdala je upozorenje u vezi sa aktivnošću ukrajinskih specijalnih službi u polju regrutovanja počinilaca terorističkih napada i djela sabotaže u Rusiji, saopšteno je iz pres-službe FSB-a.

Saopštenje je izdato nakon što je privedeno šest osoba, uključujući troje maloljetnika, u području Irkutska, Nižnjeg Novgoroda i Samare zbog podmetanja požara na željezničkoj i komunikacionoj infrastrukturi.

"FSB još jednom upozorava građane da ukrajinske obavještajne službe nastavljaju da aktivno pretražuju internet u potrazi za potencijalnim izvršiocima terorističkih napada i sabotaža, kako bi se nanijela ekonomska šteta našoj zemlji", navodi se u saopštenju.

Iz FSB-a ističu da su glavne mete starija lica i mladi, naročito oni sa radikalnijim stavovima, kao i maloljetnici i lica sa mentalnim poremećajima, odnosno oni koji nemaju osnovno znanje niti shvataju ozbiljnost svojih postupaka, prenio je TASS.

"Pozivamo ruske državljane da ostanu oprezni i netolerantni prema takvim provokacijama, kako bi izbjegli stroge pravne postupke koji bi mogli da vode do krivične odgovornosti", napominje se u saopštenju, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije