Intervju

Igor Radojičić u podkastu: Koalicija SNSD-a i PDP-a bila bi prevara birača

Igor Radojičić u podkastu: Koalicija SNSD-a i PDP-a bila bi prevara birača
Foto: Velibor Tripić | Radojičić: Koalicija SNSD-a i PDP-a bila bi prevara birača

Igor Radojičić, predsjednik Nezavisnog pokreta "Svojim putem - Igor Radojičić", u potkastu "Nezavisnih novina" rekao je da postoji ogroman prostor među građanima koji su nezadovoljni i jednima i drugima.

Govoreći o "simbiozi" gradonačelnika i skupštinske većine, Radojičić kaže da se na površini dešavao rijaliti, cirkus, svađa, ali da su sve ključne odluke, pogotovo one koje se tiču regulacionih planova, zamjena ili drugih imovinskih odnosa prolazile zajedničkim naporom skupštinske većine i Gradske uprave, odnosno gradonačelnika.


Pogledajte video:


"Tu se najviše vidjela interesna simbioza, i ta se interesna simbioza na svim krupnim finansijskim pitanjima pokazala, izglasala i funkcionisala. Oni su se na površini svađali, kupili birače, polarizovali biračko tijelo, a iza su cvjetali finansijski odnosi", rekao je Radojičić.

Navodeći primjer te "simbioze" Radojičić kaže da su, dok je on bio gradonačelnik, JP "Putevi Republike Srpske" u Banjaluci izgradili samo jedan kružni tok, a da se danas, samo u ovoj godini, grade tri.

"Definitivno funkcionišu neke relacije. Nedavno je koliko vidim na nekim javnim skupovima predsjednik SNSD-a rekao: 'Dobro je da nije Igor pobijedio'. Meni ne treba drugo svjedočanstvo", rekao je Radojičić.

On kaže da će Pokret "Svojim putem" biti treća politička partija u Banjaluci te da će politička scena u Banjaluci nakon izbora biti potpuno drugačija.

"Neki će nestati, neki će biti van Skupštine, a ući će nekoliko novih subjekata unutra. Nezavisni pokret 'Svojim putem' planira i računa da ćemo biti treća politička opcija u Banjaluci", rekao je Radojičić, dodajući da će biti vrlo teško formirati skupštinsku većinu.

On kaže da je jedina logična većina ova "simbioza" koja kao skrivena ljubav funkcioniše ove četiri godine. "Ako budu smjeli da ozvaniče svoju ljubav, i ako roditelji budu pristali, skupštinsku većinu mogu da naprave SNSD i PDP. To bi bila prevara birača, i jednih i drugih, pošto su sada u žestokom sukobu", rekao je Radojičić.

On kaže da je u protekle četiri godine zaustavljeno nekoliko strateških projekata u Banjaluci, te da joj očajnički nedostaje Urbanistički plan koji stoji negdje u ladici.

U potkastu "Nezavisnih", Radojičić je govorio i o odnosima sa SNSD-om, šta je to što Banjaluci nedostaje, šta nije urađeno u protekle četiri godine i kakva je bila njegova vizija grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije