Gradovi

Selidba u novi objekat Bolnice u Doboju počinje u ponedjeljak

Selidba u novi objekat Bolnice u Doboju počinje u ponedjeljak
Foto: Arhiva | Selidba u novi objekat Bolnice u Doboju počinje u ponedjeljak

DOBOJ - Preseljenje u novi objekat Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju počinje u ponedjeljak, 30. septembra, a prvog dana naredne sedmice seliće se dijagnostičke službe.

Kako je saopšteno iz navedene zdravstvene ustanove, dan kasnije, odnosno u utorak, seliće se internističke službe, dok je u srijedu planirana selidba hirurških službi.

Inače, nova bolnica, koja će, kako je planirano, dugoročno opsluživati 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline, nalazi se u dobojskom naselju Usora.

Iz dobojske bolnice ističu da će u navedenom periodu, odnosno tokom selidbe, biti redukovan obim rada, kako bi ovaj proces bio obavljen efektivno i efikasno.

Kako navode, za sva hitna stanja i konsultativno-specijalističke preglede pacijenata rad će biti organizovan na staroj lokaciji.

"S obzirom na to da je riječ o izuzetno složenom i zahtjevnom procesu, molimo sve korisnike naših usluga za strpljenje i razumijevanje. O svim promjenama blagovremeno ćemo vas obavještavati", saopšteno je iz Bolnice "Sveti apostol Luka".

Podsjećamo, nakon više od pet godina gradnje, početkom ovog mjeseca je otvoren objekat JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju, koji raspolaže sa 450 kreveta i specijalističkim službama.

Inače, za razliku od trenutne bolnice, koja je paviljonskog tipa, u novoizgrađenoj bolnici u Doboju sva odjeljenja bolnice i uprava smješteni su u jedan objekat, koji se sastoji od prizemlja i šest spratova, a izgrađen je poseban tehnički objekat od 577 metara kvadratnih korisne površine.

Nova bolnica raspolaže sa 450 kreveta, te sljedećim medicinskim specijalističkim službama: glavni operacioni blok, urgentni blok sa operacionom salom i pristupom za sanitetska vozila, služba intenzivne medicine za nehirurške grane, sala za angiografiju, centralna laboratorija, novo porodilište, dijagnostički centar sa više od 20 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevna ambulantna/poliklinička usluga sa specijalističkim konsultacijama, terapijska onkološka dnevna bolnica i centralni sistem snabdijevanja gasovima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije