Društvo

Marija Nagraisalović: Biću doktorica koja liječi pjesmom

Marija Nagraisalović: Biću doktorica koja liječi pjesmom
Foto: Milan Pilipović | Marija Nagraisalović: Biću doktorica koja liječi pjesmom

GRADIŠKA, BANJALUKA - Desetogodišnja Banjalučanka Marija Nagraisalović, učenica petog razreda Osnovne škole "Jovan Cvijić", stekla je velike simpatije publike na nedavnom "Balkan festu" u Gradišci, nagrađena je dugim aplauzom te ispraćena ovacijama.

Za nju to nije prvi put...

Poslije Marijinog nastupa na velikoj sceni u Beogradu, među muzičkim talentima iz regiona, pjevač Sergej Ćetković upitao ju je sa koje planete dolazi, a Tijana Dapčević kazala je da se zaljubila u njenu interpretaciju pjesme "Sve bi seke ljubile mornare".

"Ti si radost, ti si bajka...", kazala je Tijana.

Policiju Republike Srpske na svečanoj akademiji u Banjaluci opčinila je izvedbom pjesme "Ne dam" Milice Dosković.

Njena profesorica muzike Maja Manojlović napisala je: "Moja učenica Marija prvi put je stala pred naš simfonijski orkestar i maestralno otpjevala rodoljubivu pjesmu 'Ne dam'. Zahvalna sam što mogu nesebično da dijelim svoju strast, znanje i ljubav prema muzici, pjevanju i sceni s njom", napisala je profesorica Manojlović.

Na Međunarodnom festivalu umjetnosti "Slavjanski bazar" u Vitebsku (Bjelorusija) Marija je dobila specijalno priznanje za visok umjetnički domet.

O sebi, muzici, porodici, školi i školskim drugovima Marija priča bez zadrške i oklijevanja. Ona mašta o nastupima na velikim svjetskim scenama.

"Nastupala sam na mnogo festivala. Prvi je bio 'Mali kompozitor' krajem 2022. godine. Osvojila sam drugo mjesto. Išla sam i na 'Slovenski bazar' u Bjelorusiji", počinje priču Marija, mala ali sjajna muzička zvijezda. 

"Pjevanjem se bavim od početka 2022. godine. Rođena sam sa talentom, ali idem na časove pjevanja. Najviše volim svjetske hitove, to mi baš leži. Kada porastem biću pjevačica, a možda i doktorica koja pjeva i liječi ljude. I djecu. Ja sam sposobna za to", uvjerena je Marija u svoj muzički talenat i svijet.

"Nekada imam malo tremu, prepadnem se, dok ne dobijem aplauz. Poslije toga, nemam tremu i ne plašim se. Želim da učestvujem na nekom velikom koncertu. Želim u Ameriku da idem, na veliki šou talenata. Maštam o tome", iznosi nam mlada i odlučna umjetnica svoje planove i neskrivene želje te dodaje:

"Djeca bez mašte su kao ptice bez krila. Uspjeh je učestvovanje na priredbama i druženje sa prijateljima. Uspjeh je kada sreću dijeliš sa drugima, a sa ljudima kojima je teško dijeliš tugu".

Marija ima mlađu sestru i mlađeg brata. Njih i roditelje često spominje. Oni su njena inspiracija, podstrek, ohrabrenje.

"Imam mlađeg brata Luku, on je u jaslicama, i mlađu sestru, ona je drugi razred. Luka ima dvije i po godine. Nekada ja njima pjevam u kući. Moj brat Luka mi aplaudira, ne zna baš pravo pričati ali kaže: 'Bavoo, baavoo'. To je bravo. Meni mnogo znači kada se moje pjevanje njemu dopadne i razveseli ga.

Moji roditelji nisu pjevači, ali pjevaju u kući, mama ima lijep glas. I tata Rade, isto tako. Oni su iz Javorana. Mama Mirjana me često prati na nastupima. Ponekad je vidim u publici, a nekad ne, na primjer sada je ovdje u Gradišci nisam vidjela", dodaje djevojčica.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije