Društvo

Imenovani brojne sudije i tužioci u BiH

Imenovani brojne sudije i tužioci u BiH
Foto: Sud BiH | Imenovani brojne sudije i tužioci u BiH

SARAJEVO – Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH danas je imenovao Denisa Kurtovića za sudiju Suda BiH.

VSTS je danas, drugog dana sjednice u Sarajevu, imenovao Jelenu Lukić za tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, Naidu Čvorić za sudija Osnovnog suda u Derventi, dok su Gorana Gavrić i Aleksandar Forca tužioci Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Mišo Stević imenovan je za tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, Jovana Bužanin Radić i Milica Čubrilović za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci, Bojana Rauš Pilipović za sudiju Okružnog privrednog suda u Prijedoru, Marna Radanović za sudiju Osnovnog suda u Foči, Jovanka Misita za sudiju Osnovnog suda u Trebinju, a za sudije Osnovnog suda u Bijeljini Aleksandra Popović Mijatović i Samir Beganović.

Irma Blambić je predsjednik Opštinskog suda u Tešnju, Ivan Nedić sudija Opštinskog suda u Orašju, Zorana Vidačak, Milana Ivanović i Mirjana Orelj su sudije Opštinskog suda u Livnu, a sudije Opštinskog suda u Tuzli Alvira Selimović Halilčević, Selma Omerović i Emir Snanović.

Sudije Opštinskog suda u Tuzli su i Slađana Jakšić, Tamara Livadić i Maja Matuzović, a Sanjin Mulabegović sudija Opštinskog suda u Žepču.

Iz VSTS-a je saopšteno da su pri donošenju odluke o imenovanju uzeti u obzir kriterijumi poput stručnog znanja, radnog iskustva i rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, odnos sa kolegama, ponašanje van posla, profesionalna nepristranost i ugled, iskustvo na rukovodećim poslovima.

"Pri imenovanju VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost polova", navodi se u saopštenju, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije