BiH

Vukoje: Puno toga planiramo da Bileća dobije poziciju koju zaslužuje

Vukoje: Puno toga planiramo da Bileća dobije poziciju koju zaslužuje
Foto: SNSD | Vukoje: Puno toga planiramo da bileća dobije poziciju koju zaslužuje

BILEĆA - U Bileći je puno toga potrebno uraditi da bi se dovela u poziciju koju zaista zaslužuje, počev od sređivanja stanja u komunalnoj infrastrukturi, "Vodovodu" i "Komunalnom", a u pozitivan red treba dovesti i stanje u opštinskom budžetu i pokrenuti razvojne i infrastrukturne projekte, kao i one na Bilećkom jezeru, izjavio je Srni predsjednik bilećkog opštinskog odbora SNSD-a Nenad Vukoje.

"U Bileći je potrebno napraviti pozitivnu atmosferu u gradu, popraviti standard svih socijalnih kategorija, penzionera, boraca i drugih, a opštinski budžet treba dovesti u okvire i da se plata podrazumijeva u opštini i opštinskim organizacijama, a ne da plata bude događaj dana u Bileći", istakao je Vukoje.

Ukoliko predstavnici SNSD-a dobiju povjerenje u Bileći na predstojećim lokalnim izborima, Vukoje je rekao da je prvo potrebno napraviti presjek stanja u opštini i opštinskom budžetu, a nakon toga planiraju da pozovu Vladu Republike Srpske da zasjeda u Bileći kako bi se dogovorili o konkretnim pitanjima.

Tada bi se, kako je dodao, vidjelo šta treba činiti u narednom periodu da bi se prevazišli problemi koje Bileća ima.

Takođe je, istakao je on, neophodno urediti odnose u preduzećima koja su zavisna od opštine, kao što su "Vodovod, "Komunalno" i druge organizacije.

Vukoje je naglasio da je u Bileći potrebno forsirati razvojne projekte da mladi ljudi ostaju i dolaze, a ne da odlaze iz Bileće, te dodao da u ovom mjestu treba napraviti nešto što će ga kasnije činiti dobrim mjestom za život.

"Treba napraviti infrastrukturu u gradu koja odgovara narodu i početi investicije i raditi na projektu Bileća na jezeru, kako bi se doveli investitori", rekao je Vukoje, koji je i vlasnik poznate bilećke mljekare "Pađeni“, prenosi Srna.

On je ukazao da je stanogradnja u Bileći potpuno zamrla i da će predstavnici te stranke ako dobiju povjerenje građana na izborima raditi na tome da se prave stanovi za mlade bračne parove i za ljude koji žele da žive u Bileći.

On je istakao da stanovnici Bileće sigurno nisu zadovoljni sadašnjim stanjem stvari i da će to nezadovoljstvo, kako je rekao, iskazati na predstojećim lokalnim izborima 6. oktobra jer je mnogo pričano o prošlosti, a nije se gledalo u budućnost.

Prema njegovim riječima, sadašnja vlast nije napravila nikakve razvojne projekti, pričalo se koliko je ostala dužna prethodna vlast, a nisu puno radili da bi taj dug smanjili i doveli u neke normalne okvire.

"Kad kažu da im je sadašnji dug opštine manji u odnosu na raniji dug, mora se istaći da su opštini Bileća, Vlada Republike Srpske i republičke institucije dali dva miliona KM za otpremnine, da je oko 4,5 miliona KM podignuto kredita po osnovu obveznica, a Vlada Srbije je, takođe, dala više od milion KM", naveo je Vukoje.

Čak su, kako je dodao, sad nanovo primili ljude na ista radna mjesta za koja su date otpremnine.

Što se tiče planova SNSD-a ako njihovi predstavnici pobijede na izborima u Bileći, Vukoje je rekao da, kad naprave presjek stanja koje zateknu u opštini, više ih neće interesovati prošlost nego će gledati kako da se okrenu budućnosti i kako da naprave da sve bude korektno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije