BiH

HDZ BiH i HNS predstavili kandidate u Uskoplju/Gornjem Vakufu

HDZ BiH i HNS predstavili kandidate u Uskoplju/Gornjem Vakufu
Foto: HDZ BIH | HDZ BiH i HNS predstavili kandidate u Uskoplju/Gornjem Vakufu

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Dragan Čović, s izaslanstvom je učestvovao na centralnom predizbornom skupu u Gornjem Vakufu/Uskoplju pod sloganom "Nova energija, zajednički cilj!"

Skup je obilježen podrškom kandidatima za načelnika opštine Marinu Novakoviću, nosiocu liste za Opštinsko vijeće Goranu Batiniću, te ostalim kandidatima koalicije.

Predsjednik Čović je tokom posjete Gornjem Vakufu/Uskoplju istakao važnost zajedništva u težnji za napretkom i očuvanjem koherentnosti hrvatskog naroda.

Naglasio je kako stranke Hrvatskog narodnog sabora zajednički izlaze na izbore s jasnim ciljem očuvanja identiteta i prava Hrvata u Bosni i Hercegovini:

"S ponosom govorim kako je došlo vrijeme da svaki dan dolazi netko novi. Mi smo tu da vam služimo i zato jesmo stranka, snaga koja može biti prisutna na županijskoj, entitetskoj i državnoj razini vlasti" kazao je Čović.

Istakao je važnost mladih u hrvatskoj zajednici te poručio kako HDZ BiH ponosno predvode mladi, naglašavajući kako će upravo oni preuzeti odgovornost u nadolazećim izborima.

 "Mi nemamo bolju mladost nego što ste vi. Vi ste najbolja mladež koju hrvatski narod ima, najbolja mladež koju ima Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine. Predvodite HDZ BiH ovdje u Uskoplju, na županijskoj, entitetskoj i svim drugim razinama. Mi ćemo biti uz vas kada god vam zatreba ruka, a da vam na bilo koji način ne smetamo. Morate već 7. listopada preuzeti odgovornost, to je suština", poručio je Čović.

Na sinoćnjem skupu kandidat za načelnika opštine Marin Novaković, poslao je jasnu poruku, istakavši važnost porodičnih vrijednosti, međusobnog poštovanja i uvažavanja vjerskih i kulturnih različitosti, te jednakopravnosti svih naroda koji žive u opšini kao ključni temelj za dalji, brži i snažniji razvoj.

"Naša kampanja traje svaki dan, jer dostupnost i posvećenost rješavanju problema našeg naroda dokazujemo kroz svakodnevni rad, a ne samo tijekom ovih 30 dana. Zajedno smo realizirali brojne projekte za dobrobit cijele općine i županije, i nastavit ćemo služiti svim žiteljima naše zajednice“, poručio je.

Naglašeno je da je skup bio prilika za sve prisutne da se još jednom okupe pod zajedničkim ciljem i pošalju snažnu poruku odlučnosti i zajedništva pred Lokalne izbore.

Kandidati su pozvali sve žitelje da izađu na izbore 6. oktobra i podrže planove za bolju budućnost.

Uz Čovića, predizbornom skupu su prisustvovale dopredsjednice HDZ-a BiH Darijana Filipović te Lidija Bradara, članovi Predsjedništva HDZ-a BiH Marina Pendeš i Vedran Škobić, glavni tajnik HDZ-a BiH Goran Božić, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnici vjerskog, kulturnog i društvenog života, kao i brojni simpatizeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije