BiH

CIK izrekla najveću kaznu: Sladoje kažnjen sa 20.000 KM (FOTO)

CIK izrekla najveću kaznu: Sladoje kažnjen sa 20.000 KM (FOTO)
Foto: N.N. | CIK izrekla najveću kaznu: Sladoje kažnjen sa 20.000 KM

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH kaznila je Vladu Sladoju, kandidata PDP-a za načelnika opštine Kalinovik kaznio sa 20.000 KM i radi se o jednoj od najvećih kazni u dosadašnjoj kampanji.

Sladoje je kažnjen zbog govora mržnje, jer je kako smatra CIK, objavio predizborni plakat u vojnoj unifromi i porukama i pozivima "na mobilizaciju aludirajući na glasanje za lokalne izbore".

CIK-u je sporno i što je Sladoje "kandidat za Mladićevo", što je po njima direktna asocijacija na Ratka Mladića, ratnog komadanta Vojske Republike Srpske.

Pored kazne Sladoji, u ovom slučaju, kažnjen je i PDP sa 3.000 KM.

U drugom slučaju, PDP je dobio još jednu kaznu i to u iznosu od 8.000 KM, a pored toga, kažnjen je i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke isto sa 8.000 KM jer je kako smatra CIK zloupotrijebio funkciju gradonačelnika u izborne svrhe.

Zanimljivo je da je CIK po sličnom osnovu kaznio i SDP sa 10.000 KM, ali ne i Nermina Nikšića koji je takođe zloupotrijebio funkciju premijera za promociju političke partije.

Osim njih kažnjeni su i SNSD, zbog preuranjene kampanje i zloupotrebe djece u političke svrhe sa po osam hiljada KM, dok je u trećem slučaju kažnjen sa 5.000 KM zbog homofobnih izjava, a u istom slučaju je i Ljubo Ninković kažnjen sa sedam hiljada KM: 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije