Banja Luka

Brojne aktivnosti u Banjaluci povodom Svjetskog dana srca

Brojne aktivnosti u Banjaluci povodom Svjetskog dana srca
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Brojne aktivnosti u Banjaluci povodom Svjetskog dana srca

BANJALUKA - Svjetski dan srca, 29. septembar, čija je tema "Koristi srce za akciju", biće obilježen i ove godine u Banjaluci uz brojne aktivnosti.

Fondacija "Zdravlje i srce" svake godine obilježava Svjetski dan srca, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Medicinskim fakultetom Banjaluka, Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta Banjaluka, JZU Dom zdravlja u Banjaluci, te u partnerstvu sa gradom Banjaluka.

Kada je riječ o aktivnostima u našem gradu povodom Svjetskog dana srca, JZU Dom zdravlja u Banjaluci organizuje besplatne preventivne preglede građana u parku "Petar Kočić", u petak, 27. septembra, od 10 do 14 časova, a zainteresovani građani će imati priliku da prekontrolišu krvni pritisak, nivo šećera u krvi i nivo ukupnog holesterola, kao i analizu tjelesne mase i drugih faktora u cilju procjene rizika od kardiovaskularnih bolesti. 

"Planirano je i EKG snimanje sa portabilnim aparatom u sanitetskom vozilu i podjela edukativnih materijala i stručnih savjeta o zdravim stilovima života i faktorima rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova", kazali su organizatori.

U saradnji sa studentskom organizacijom "Samsic", u amfiteatru AGF-a, 27. septembra, u 17 časova, planirani su predavanja o zdravom načinu života i druženje sa studentima.

"I ove godine na Banj brdu, 29. septembra, od 11 do 13 časova, biće promovisan značaj redovne fizičke aktivnosti kroz projekat 'Staza zdravlja'. Predstavnici grada pridružiće se ovoj aktivnosti", istakli su oni te pozvali sve zainteresovane da se pridruže šetnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije