Jet set

Otkriveno ko je bio na skandaloznim žurkama Paf Didija

Otkriveno ko je bio na skandaloznim žurkama Paf Didija
Foto: Tanjug/Arhiva | Otkriveno ko je bio na skandaloznim žurkama Paf Didija

Šon Kombs, poznatiji kao Paf Didi, muzički mogul i reper, našao se u centru pažnje zbog ozbiljnih pravnih problema.

Kombs je uhvaćen u ponedjeljak, 16. septembra od strane federalnih agenata u Njujorku, nakon mjeseci civilnih tužbi koje ga optužuju za trgovinu ljudima, seksualno zlostavljanje i silovanje.

Nakon što mu je dva puta odbijena kaucija, Kombs se trenutno nalazi u Metropolitanskom pritvoru u Bruklinu.

Prema izveštaju The Independent, federalni tužioci optužuju Kombsa i njegove saradnike za primoravanje i zlostavljanje žena kako bi zadovoljili svoje seksualne želje, uključujući prisiljavanje žrtava na snimanje aktivnosti koje je navodno nazivao "Freak Outs".

Kombsov advokat, Mark Agnifilo, nazvao je repera "nevinim čovjekom". 

"Razočarani smo odlukom da se nastavi sa onim što smatramo nepravednom optužbom protiv gospodina Kombsa od strane Kancelarije američkog tužioca", izjavio je Agnifilo za The Independent putem e-maila.

Prema Sky News, optužbe se odnose na trgovinu ljudima, posjedovanje droga i kršenje zakona o oružju.

Tri glavne optužbe koje je iznijela Južna okružna kancelarija u Njujorku su zavjera za organizovani kriminal, trgovina ljudima putem sile, prevare ili prisile i transport u svrhu prostitucije.

Optužnica, kako izveštava Sky News, navodi sljedeće:

"Kombs je optužen da je "zloupotrebljavao, prijetio i prisiljavao žene i druge oko sebe da ispune njegove želje, štite njegovu reputaciju i prikriju njegovo ponašanje". Kao 54-godišnjak, Kombs se tereti da je koristio svoje zaposlene, resurse i uticaj u industriji kako bi uspostavio "kriminalnu organizaciju" čiji su članovi i saradnici učestvovali u njegovim idejama. Optužuje se da je prisiljavao žene i muške seksualne radnike da učestvuju u seksualnim aktima pod uticajem droga, koji su u optužnici označeni kao "Freak Offs"".

Prema izvještaju Sky News, u dokumentu se termin "Freak Offs" pominje 16 puta, opisujući ih kao elaborirane, postavljene performanse koje je Kombs režirao, orkestrirao i često snimao, dok je takođe učestvovao u tim aktivnostima, prenosi Nova.rs.

Tužioci tvrde da su žrtve tokom događaja, koji su nekad trajali i po nekoliko dana, dobijale kontrolisane supstance kako bi ostale "poslušn".

Optužnica dalje navodi da su Kombs i njegovi poslovni saradnici "sprovodili djela nasilja, prijetnje fizičkim i reputacionim povredama i verbalno zlostavljanje".

Ova djela su uključivala otmice i paljevine kada su pojedinci koji su svjedočili navodnom zlostavljanju dovodili u pitanje njegov autoritet ili reputaciju.

S obzirom da se na internetu proširila priča da su mnogi poznati bili prisutni na žurkama, sada je dostupan i spisak do sada potvrđenih ličnosti koje su odlazile na žurke koje organizuje Paf Didi.

Prema PageSix-u, poznate ličnosti koje su često posjećivale žurke Paf Didija su: Paris Hilton, Kim Kardašijan, Hauer Stern, Keli Osborn, Areta Frenklin, Marta Stjuart, Tomi Li, Pamela Anderson, Redžis Filbin, Vera Vang, Džej-Zi, Bijonse, Maraja Keri i Nik Kenon.

Pored njih, tu su bili i tada maloljetni Džastin Biber, Rijana, Asap Roki, Lebron Džejms, Majkl Džordan, Demi Lovato, Lil Uzi, Naomi Kembl, ali i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije