Jet set

Fatalna ljepotica iz "Žikine dinastije" bila Čolina ljubav, posvetio joj veliki hit (FOTO)

Fatalna ljepotica iz "Žikine dinastije" bila Čolina ljubav, posvetio joj veliki hit (FOTO)
Foto: Printscreen | Fatalna ljepotica iz "Žikine dinastije" bila Čolina velika ljubav, posvetio joj veliki hit

Snima se nastavak kultne serije "Žikina dinastija". Mnogi su se zapitali gdje su danas pojedini likovi iz originalne postavke. Među njima je glumica koja je ostala upamćena i kao ljubav Zdravka Čolića.

U "Povratku Žikine dinastije" glavnu ulogu tumači Nikola Kojo, koji se poslije tridesetak godina vraća liku Miše Pavlovića.

Svi se sjećamo priče o Miši i lijepoj Ruskinji Nataši, koju je igrala Gala Videnović.

U svemu tome svoje mjesto je imala i Mišina zgodna komšinica koju je tumačila Jasna Ornela Beri.

Jasna Ornela Beri glumila je vatrenu komšinicu koja se u minijaturnom ljubičastom kupaćem penje uz merdevine do Mišine terase, nakon čega slijede “vrući kadrovi”.

U jednoj sceni sa nje pada čaršav kojim je bila pokrivena, pa je javnost dugo pričala o toj sceni gdje je Jasna pokazala grudi.

“Nekako su me strpali u taj koš nekog erotskog simbola, ali to meni nije išlo na ruku jer dobijate uloge samo te vrste. Ja sam se za svaku takvu ulogu potrudila da različito igram“, kazala je jednom prilikom, prenosi Zadovoljna.rs.

Osim po “Žikinoj dinastiji”, Jasna je najpoznatija po filmovima “Na putu, Grbavica”, “U zemlji krvi i meda”, gdje je sarađivala sa Anđelinom Džoli.

Zanimljivo je da je ova dramska umjetnica osvojila srce omiljenog muzičara na Balkanu tokom 70-ih godina prošlog vijeka, kada su oboje živjeli u Sarajevu. O velikoj ljubavi sa Zdravkom Čolićem govorila je otvoreno za medije.

“Upoznali smo se jako mladi, davno. Išli smo u Skenderiju, u Dom omladine, koji je okupljao talente, a tu nisu bili samo muzičari već i glumci, slikari. Družili smo se i tu sam se zaljubila. Po prvi put svi imamo prve ljubavi i on će uvek imati deo u mom srcu koji je rezervisan samo za njega, posebno zato što sam imala divno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života“, priznala je ona.

Pritom, njoj je Zdravko Čolić posvetio jednu od najemotivnijih pjesama. Iako su im se putevi razišli, nakon rata ponovo su se sreli u Beogradu. Jasna je taj susret opisala kao jako emotivan i dodala da joj je Čola posvetio pjesmu “Noć mi te duguje“, prenosi Zadovoljna.rs.

“On je osoba koja širi pozitivnu energiju. On ima ono nešto. Sada, posle toliko godina, uspeo je da to zadrži. On je dobar čovek. Ja sam kod njega volela taj njegov nerv, tu iskru u oku koja ne prestaje da zrači“, kazala je Jasna.

Još osamdesetih godina ona se udala za poznatog baletana i koreografa Tončija Marinića, koji je preminuo 2012, a s kojim ima sina Vuka.

Za njenu vezu sa Čolom se nije znalo dok ona o tome nije progovorila - tek 47 godina nakon njihovog raskida.

Ornela je i dalje jako povezana sa svijetom glume i nedavno je u 70. godini prošetala crvenim tepihom na Sarajevo film festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije