Vizuelna umjetnost

Zajednička postavka tri umjetnice: "Izlazak na mesto Agora" u Trebinju

Zajednička postavka tri umjetnice: "Izlazak na mesto Agora" u Trebinju
Foto: Ustupljena fotografija/Kulturni centar Trebinje | Zajednička postavka: Izložba "Izlazak na mesto Agora" u Trebinju

TREBINJE - Zajednička izložba Dragane Pajković Dodik, Milene Maksimović Kovačević i Irene Kuzmanović pod nazivom "Izlazak na mesto Agora" biće otvorena 26. septembra u 19 časova u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Kako Milica Špadijer navodi u kustoskom tekstu, agora je u antici podrazumijevala prostor razmjene, dok sada postaje mjesto gdje se susreću tri unutrašnja svijeta, ponajviše kompatibilna koloristički, i stapaju se u jedan novi - mirni svijet boja.

"Dragana Pajković Dodik je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu - Odsjek slikarstvo, u klasi profesora Radomira Reljića. Do sada je imala preko 30 samostalnih izložbi. Učestvovala je na 20 likovnih kolonija i više od 100 grupnih izložbi", saopštili su iz Kulturnog centra Trebinje.

Dodali su da je Milena Maksimović Kovačević diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na Grafičkom odsjeku u klasi profesora Biljane Vuković, te da je do sada imala 15 samostalnih izložbi i više od 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

"Irena Kuzmanović je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu - Odsek primenjeno slikarstvo, na istom fakultetu je i magistrirala 2015. godine. Do sada je imala osam samostalnih izložbi, učestvovala je na više od 50 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu", zaključili su iz Kulturnog centra Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije