Vizuelna umjetnost

Stručno vođenje kroz izložbu "New Era" i performans Isidore Branković u MSU RS

Stručno vođenje kroz izložbu "New Era" i performans Isidore Branković u MSU RS
Foto: Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske | Stručno vođenje kroz izložbu "New Era" i performans Isidore Branković u MSU RS

BANJALUKA - Stručno vođenje kroz izložbu "New Era: umjetnički diskursi o društvenim i klimatskim promjenama" biće priređeno 2. oktobra, sa početkom u 19 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Kako je saopšteno MSU RS, publika će imati priliku da na vođenju sazna nešto više o temi izložbe, kao i o radovima umjetnika i umjetničkih grupa koji se kroz različite aspekte i medije teme bave fenomenom ekologije i klimatskih promjena.

Vođenje kroz izložbu će održati Isidora Banjac, kustoskinja MSU RS, a nakon stručnog vođenja publika će imati priliku da pogleda i učestvuje u performansu umjetnice Isidore Branković.

"Performans 'Nekad me zovu ribom' nadovezuje se na istoimenu instalaciju Isidore Branković, koja čini dio postavke 'New Era: umjetnički diskursi o društvenim i klimatskim promjenama'", pojašnjeno je iz MSU RS.

Tokom perfomansa, navedeno je dalje, umjetnica će pripremiti zajednički obrok, pri čemu će publici dati mogućnost učešća i odluke da li žele da postanu dio njenog rada.

"Njihove odluke postaju integralni dio performansa, pri čemu svaki učesnik daje doprinos interpretaciji rada, kroz koji umjetnica problematizuje pitanja resursa hrane, privilegija i društvene nepravde", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije