Vizuelna umjetnost

Otvaranje likovnog saborovanja "Pogled" u petak

Otvaranje likovnog saborovanja "Pogled" u petak
Foto: Srna | Otvaranje likovnog saborovanja "Pogled" u petak

HAN PIJESAK - Međunarodno likovno saborovanje "Pogled 2024" biće otvoreno u petak u Han Pijesku gdje se očekuje učešće 10 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske, najavili su iz Centra za omladinu i sport "Pogled".

Svečano otvaranje Četvrtog saobrovanja "Pogled 2024" planirano u 19 časova u Domu kulture izložbom djela nastalih na prethodnim manifestacijama.

Na Saborovanju ove godine učestvuje Milutin Ranković iz Lajkovca, Drago Simić iz Loznice, Aleksandar Injac i Marija Jagodić Zgonjanin iz Beograda, zatim Milijanko Miholjčić, Petar Vidaković, Aleksandra Limunović, Panto Pantić i Vanja Manojlović iz Bijeljine, te Ana Jagodić Jovanović iz Han Pijeska.

"Umjetnici će četiri dana stvarati i raditi u okviru restorana 'Pogled', planinarske kolibe Planinarskog društva 'Javor - sunčana planina' u Kusačama i Izletištu 'Komnica'", rekli su Srni u Centru "Pogled".

Novina ove godine jeste likovna radionica za talentovane učenike Osnovne škole na Han Pijesku, koja će trajati dva dana, a vodiće je umjetnici učesnici Saborovanja.

Zainteresovani građani moći će da prate nastanak umjetničkih djela i da se druže sa stvaraocima. Na svečanom zatvaranju Saborovanja u ponedjeljak, 30. sepetmbra, u 14 časova u umjetničkom djelu nastupiće Sara Golić (gitara), učenica Srednje škole iz Han Pijesku.

Organizator manifestacije je Javna ustanova Centar za omladinu i sport "Pogled" sa Han Pijeska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije