Muzika

Slayer se vratio poslije šest godina (VIDEO)

Slayer se vratio poslije šest godina (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Slayer se vratio poslije pet godina (VIDEO)

​Thrash metal titani Slayer upravo su odsvirali svoj prvi set uživo otkako su objavili da se povlače prije više od šest godina.

Bend, čiji je posljednji nastup bio na "Forumu" u Inglvudu, Kalifornija, 30. novembra 2019. godine, vratio se na scenu posljednjeg dana ovogodišnjeg Riot Festa u "Daglas parku" u Čikagu, Ilanoj.

Izlazeći na scenu nešto posle 20.30 po lokalnom vremenu, Slazer su svoj nastup od 20 pesama otvorili klasikom “South Of Heaven”, pre nego što su nastavili sa setom koji je obuhvatio čitavu karijeru, od “Black Magic” iz 1983. – preuzetog sa debi albuma “Show No Mercy” – do “Repentless”, naslovne pesma poslednjeg albuma benda iz 2015.

Slayer su prvobitno objavili da se povlače u januaru 2018. prije nego što su krenuli na dugu oproštajnu turneju, ali su potvrdili povratak u februaru ove godine kada su takođe bili rezervisani da predvode ovogodišnji festival "Louder Than Life" zajedno sa bendovima Slipknot, Motley Crue i Korn.

Sledeći nastup Slayera je na "Louder Than Life" festu 27. septembra, sa još jednim terminom na "Aftershock festivalu" u Sakramentu, Kalifornija, 10. oktobra, ali datumi turneje nisu objavljeni.

"Biće kul sastati se sa Tomom Arajom i ispljunuti malo mržnje na ljude" rekao je gitarista Keri King za "Classic Rock History" ranije ove godine. "Ali nemojte se navikavati da je ovo godišnji događaj."

Pogledajte kompletnu set listu Slayera i neke video snimke sa njihovog istorijskog povratka:

Slayer "Riot Fest" setlista:

South of Heaven

Reborn

Blood Red

Postmortem

Repentless

Payback

Temptation

Jihad

Seasons In The Abyss

Born Of Fire

War Ensemble

Hate Worldwide

Disciple

Dead Skin Mask

Hell Awaits

213

Mandatory Suicide

Raining Blood

Black Magic

Angel Of Death

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije