Muzika

Kamerni orkestar Muzikon izvešće tri koncerta u Beogradu

Kamerni orkestar Muzikon izvešće tri koncerta u Beogradu
Foto: Tanjug | Kamerni orkestar Muzikon izvešće tri koncerta u Beogradu

Kamerni orkestar Muzikon izvešće, u okviru projekta "Beogradske urbane oaze" tokom septembra i oktobra serijal koncerata u Beogradu, najavili su danas organizatori.

Kako je navedeno, orkestar će izvesti 20. oktobra koncert u Centru za integraciju mladih na Zvezdari, 27. septembra u Centru za smeštaj i dnevni boravak djece i omladine ometene u razvoju na Јulinom Brdu, dok će 19. oktobra izvesti u Arboretumu Šumarskog fakulteta na Banovom Brdu.

U okviru programa biće izvedena djela klasične muzike za gudačke i mješovite kamerne sastave Betovena, Mocarta, Griga, Sibleijusa, ali i istaknutih kompozitora sa ovog podneblja, prenosi Tanjug.

Pored toga, publika će imati priliku da čuje muziku pisanu za gudački ansambl, komade za violinu i klavir, kao i istaknute solo pjesme pisane za sopran, mecosopran i klavir.

“Članovi Muzikon orkestra su izuzetno počastvovani i srećni zbog poziva na učešće u ovom programu. Sama ideja ovih koncerata je u tijesnoj vezi sa aktivnostima koje Muzikon već godinama sprovodi. Pored redovne koncertne sezone buiće i društveno angažovani koncerti, poput koncerata za kućni savet na krovovima zgrada u Beogradu, projekta Muzikon karavan, odnosno koncerata po selima Srbije”,  rekao je direktor Kamernog orkestra Muzikon Miloš Јovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije