Tržište

Cijena kvadrata u industrijskim zonama niža za 90 odsto

Cijena kvadrata u industrijskim zonama niža za 90 odsto
Cijena kvadrata u industrijskim zonama niža za 90 odsto

SRBAC - Skupština opštine Srbac u okviru podsticajnih mjera za privlačenje investitora smanjila je cijenu zemljišta u industrijskim zonama Crnaja i Sitneši, kao i iznos jednokratne građevinske rente.

Cijena zemljišta u industrijskoj zoni Crnaja, površine 32 hektara, i u industrijskoj zoni Sitneši, površine 47 hektara, smanjena je za 90 odsto i, umjesto šest maraka po kvadratu, početna cijena u postupku javne licitacije iznosiće samo 60 feninga.

Odlukom SO, jednokratna građevinska renta, koja u ovim industrijskim zonama iznosi 12 maraka po kvadratu, umanjena je za 66 odsto i sada iznosi četiri marke po kvadratu za novoizgrađene objekte površine veće od hiljadu kvadratnih metara u osnovi.

Goran Gavranović, predsjednik SO Srbac, rekao je da lokalna vlast očekuje da će ove stimulativne mjere predstavljati pozitivan signal za potencijalne ulagače kapitala kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Donošenje podsticajnih mjera radi privlačenja investitora za ulaganje kapitala u privredne pogone predviđeno je Strategijom razvoja opštine Srbac do 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije