Privreda

Sajam "Poljoklast" okupio 27 izlagača

Sajam "Poljoklast" okupio 27 izlagača
Foto: Srna | Sajam "Poljoklast" okupio 27 izlagača

DOBOJ - Poljoprivredni sajam članova klastera "Poljoklast" okupio je u Doboju 27 izlagača iz 11 opština koji su se predstavili domaćim proizvodima i rukotvorinama.

Sajam, peti po redu, organizuju klaster "Poljoprivrednik", Gradska uprava Doboj i dobojski Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Menadžer "Poljoklasta" Julijana Petrović istakla je da je zadovoljna odzivom izlagača i raznovrsnom ponudom proizvoda, koja je ove godine dopunjena i zanatskom.

Petrovićeva je rekla da na ovom području dominira plastenička proizvodnja i da su ove godine predstavljeni proizvodi od šipka, meda, prerađevine od voća i povrća.

Mara Pupčević /33/ dolazi iz Šamca, ima registrovano preduzeće za izradu predmeta i namještaja od vrbinog pruća.

Ona je navela da se tokom epidemije virusa korona vratila iz NJemačke u zavičaj i da nema problema sa plasmanom unikatnih proizvoda koji su otišli i na tržište NJemačke, Švedske i Kine.

"Ja sam zadovoljna. Reklamiram se i putem interneta", istakla je Pupčevićeva, a za zanat kaže da je zahtjevan, te da je mukotrpan proces od sirovine do gotovog proizvoda.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević rekao je da je ovo tradicionalna manifestacija koja omogućava poljoprivrednim proizvođačima da se predstave.

On je dodao da Gradska uprava ima programe podrške za poljoprivrede proizvođače.

Članovi klastera ukazali su na značaj i prednosti udruživanja radi razmjene iskustava, znanja, ali i plasiranja proizvoda, te neposrednog kontakta sa kupcima.

Poljoprivredni sajam članova klastera "Poljoklast" završava se sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije