Privreda

Hotel Srbija ponovo u funkciji

Hotel Srbija ponovo u funkciji
Hotel Srbija ponovo u funkciji

TESLIĆ - Rekonstruisani smještajni prostor hotela "Srbija", u okviru Zdravstveno-turističkog centra /ZTC/ "Banja Vrućica" kod Teslića, od danas je u funkciji, izjavio je direktor ovog centra Dragan Bogdanić.

On je naglasio da su moderno opremljene sobe na raspolaganju pacijentima koji dolaze na rehabilitaciju.

"Za rekonstrukciju i modernizaciju oko 4.500 metara kvadratnih prostora uložili smo vlastitih oko 4,5 miliona KM", rekao je Bogdanić.

On podsjeća da je krajem 2011. godine počela rekonstrukcija terapijskog prostora suterena i prizemlja hotela, a radovi su završeni u maju 2012. godine.

"Danas je hotel 'Srbija' moderno opremljen i posjeduje sve potrebne sadržaje kako za rehabilitaciju, tako i za odmor naših gostiju", naveo je Bogdanić.

On je dodao da je modernizovan prostor u kojem se obavljaju fizikalne terapije, te da je klimatizovan i ventiliran kako bi svima koji su na rehabilitaciji bilo što prijatnije.

"Planiramo da u narednom periodu izgradimo još jedan bazen, mini-velnes sa saunom, masažnim sobama i đakuzijem, kako bi sa novim sadržajima gosti koji su na rehabilitaciji mogli da uživaju", rekao je Bogdanić.

Dijagnostički centar ZTC "Banja Vrućica" smješten je u prizemlje hotela "Srbija", a uskoro će biti dostupne stomatološke usluge i apoteka.

Sa ovom investicijom i prethodnim ulaganjima, proteklih nekoliko godina u modernizaciju ZTC "Banja Vrucica" uloženo je više od 22 miliona KM.

Rekonstruisan je hotel "Kardial" u okviru kojeg je moderan velnes centar od 1.600 metara kvadratnih, gdje gosti mogu uživati u "Svijetu vode", "Svijetu sauna" i "Svijetu masaže", a opremljen je i savremenim salonima za uljepšavanje.

Na raspolaganju su teniski, fudbalski i tereni za košarku i odbojku, a od aprila počinje i izgradnja otvorenog bazena.

"Planirana investicija iznosiće oko milion KM, a potrudićemo se da izgradimo još dva teniska terena i teren za mini-golf kako bismo postali atraktivna destinacija, kako za rehabilitaciju bolesnika, tako i za potrebe gostiju različitih prohtjeva i ukusa", kaže Bogdanić.

O uspjesima ovog centra govori i podatak da je tokom 2012. godine evidentirano oko 165.000 noćenja, a osim gostiju iz BiH sve više gostiju stiže iz Hrvatske i Slovenije.

ZTC "Banja Vrućica", osim vrhunske usluge u rehabilitaciji, lider je i u kongresnom turizmu, te u rekreativnom programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije