Novosti

Volkswagen sprema velike promjene

Volkswagen sprema velike promjene
Foto: Volkswagen | Volkswagen sprema velike promjene

Volkswagen se namjerava odmaknuti od jeftine plastike interijera u korist kvalitetnijih materijala, tvrdeći da će ova promjena zapravo uštedjeti novac kompaniji.

Top Gear je nedavno imao priliku razgovarati s VW-ovim šefom dizajna, Andyjem Mindtom, i šefom strategije dizajna, Christianom Schreiberom, o budućem smjeru brenda. Jasno su stavili do znanja da će kabine VW-a dati prednost funkcionalnosti nad blistavošću, prenosi revijaHAK

"Kada otvorite vrata Volkswagena, ona moraju biti jednostavna i upotrebljiva, a ne pretjerano ukrašena", rekao je Schreiber za časopis.

"Na primjer, imaćemo određene uzorke, posebno za GTI modele, i zaštitnički smo nastrojeni prema ovakvim stvarima pa ih nećemo koristiti na drugim modelima.

Mindt je istakao fokus na vrhunske materijale i pojednostavljene dijelove.

"Pokušaćemo izbaciti jeftine plastične materijale i umjesto toga novac uložiti u tkanine i poboljšanje kvaliteta, što zapravo pomaže u uštedi novca i to ćemo aplicirati na više modela.

Pojednostavniće se i proces proizvodnje pa će se, na primjer, segmant s ručkom u vratima i naslonom za ruku kreirati iz jednog dijela, a ne kao dosad iz više njih".

Govoreći šire o filozofiji dizajna marke, dvojica su dizajnera izrazila želju da se razlikuju od agresivnog stila nekih konkurenata. Umjesto toga, žele da ih se doživljava kao dobre momke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije