Novosti

I Bentley odlaže EV planove

I Bentley odlaže EV planove
Foto: Pixnio | I Bentley odlaže EV planove

Kako navode britanski mediji, Bentley smanjuje svoje ambicije u vezi potpuno električnih vozila, odlučujući se za postepeniji prelazak na EV.

Ovaj proizvođač luksuznih automobila planira da u međuvremenu proširi hibridnu ponudu, pošto njegovo rukovodstvo priznaje da njihovi kupci još uvijek imaju sklonost ka motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem. Očigledno, urlik V8 je i dalje muzika za uši Bentleyeve klijentele.

Još u januaru 2020., britanska marka je objavila da će prodavati samo plug-in hibride ili električna vozila na baterije (BEV) do 2026. godine, sa planovima da se u potpunosti posvete električnim vozilima do 2030. Međutim, pod novim vođstvom Frank-Stefena Valisera, brend ponovo kalibriše svoj pristup.

U nedavnom intervjuu, Valiser je priznao da je usvajanje EV tehnologije bilo sporije nego što su mnogi u industriji očekivali. "Ono što trenutno vidimo na tržištu luksuza jeste da ljudi odbijaju električne automobile", rekao je on za Car and Driver.

"Oni razmatraju luksuzne automobile samo sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem."

Za razliku od nekih drugih brendova, Bentley ne može sebi da priušti da proizvodi i električne i benzinske verzije istog vozila koje se takmiče u istom segmentu. Shodno tome, kompanija gleda na plug-in hibride kao na održivo privremeno rješenje koje može da premosti jaz. Osim toga, Valiser se zalaže za održiva e-goriva, koja Porsche već proizvodi u velikim količinama u postrojenju u Čileu.

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije