Fudbal

Navijači Zrinjskog napali Ješića, policija spriječila incident (VIDEO)

Navijači Zrinjskog napali Ješića, policija spriječila incident (VIDEO)
Navijači Zrinjskog napali Ješića, policija spriječila incident (VIDEO)

Skandal i nemile scene u Mostaru u režiji navijača Zrinjskog! Napadnut je Miodrag Ješić, bivši trener Partizana, koji je nedavno preuzeo Sarajevo.

U derbiju je nakon izjednačujućeg gola Sarajeva, dio tribine s domaćim navijačima burno reagovao zbog radosti čelnih ljudi Sarajeva, koji su se nalazili u svečanoj loži stadiona Zrinjskog.

Ješić je prije nekoliko dana preuzeo Sarajevo, ali će svoj novi klub voditi u narednom kolu protiv Viteza, a meč je posmatrao iz lože stadiona u Mostaru. Zrinjski je poveo u 60. minutu golom Nikolića, a onda je dva minuta kasnije izjednačio Bekić.

Baš tada su čelnici Sarajeva i Ješić verbalno napadnuti u svečanoj loži od strane navijača Zrinjskog, kojima je zasmetala proslava gola, a srpskog stručnjaka su poprskali sokom.

Došlo je do nemilih scena, letjeli su razni predmeti ka loži, a ni gosti nisu ostali dužni na provokacije, pa je a na kraju morala da intervenše policija, koja je spriječila veći incident.

Uprava Sarajeva je prije završetka utakmice napustila ložu, a gosti su se plasirali u osminu finala Kupa BiH poslije boljeg izvođenja penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije