Hronika

Ubistvo kod Teslića: Na tijelu Bože Dabića 15 ubodnih rana, ubijen zbog novca

Ubistvo kod Teslića: Na tijelu Bože Dabića 15 ubodnih rana, ubijen zbog novca
Ubistvo kod Teslića: Na tijelu Bože Dabića 15 ubodnih rana, ubijen zbog novca

TESLIĆ - Beživotno tijelo Bože Dabića (20) iz Đulića, opština Teslić, na kojem je bilo čak 15 ubodnih rana nanesenih nožem po vratu i ubodna rana u srce, pronađeno je u žbunju pored korita rijeke Mala Usora u Đuliću!

Dabićevo tijelo je pronašao ribar u nedjelju kasno popodne, a njegov nestanak je prijavljen teslićkoj policiji dan ranije.

U trenutku pronalaska mladićevog tijela, njegove ruke i noge su bile vezane konopcem, tijelo je pronađeno na teško pristupačnom terenu, nizvodno od mjesta gdje se okupljaju kupači i gdje najčešće love ribari.

Na licu mjesta danas, osim žute policijske trake kojom je obilježeno mjesto zločina, nije bilo tragova krvi, a do lica mjesta, koje se nalazi daleko od prvih kuća u naselju, dolazi se kroz gusto žbunje.

Po nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj u prosekturi dobojske Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" danas je izvršena obdukcija ubijenog, radi utvrđivanja tačnog uzroka njegove smrti.

Patolog Ljubimir Curkić potvrdio je da su sve rane na tijelu od noža, te da je mladić najvjerovatnije vezan prije nego što je na smrt izboden.

"Radi se o brojnim ubodinama vrata i grudnog koša, s ubodinom srca. Tačan uzrok smrti je iskrvarenje iz ubodne rane srca. Ostale povrede takođe su opasne po život. U predjelu vrata su mnogobrojne, oko 15 uboda, koji su zahvatali ždrijelo, dosta je udisao i krv, a neposredni uzrok smrti je ubodina srca", rekao je Curkić.

 Mještani Đulića, šokirani ubistvom, ispričali su da mladić potiče iz siromašne porodice, da je izbjeglica iz sela Brezovi Dani, kod Maglaja, te da je s majkom, koja je teško bolesna, živio u izbjegličkom naselju Malinjak.

"Ujak mu je valjda dao auto i otišao je njime. Dva-tri dana se nije javljao, čak su mu poslali i dopunu za telefon, koju je primio, a on se nije javljao. Momak je bio fin, sirotinja, mlad, nije radio", rekao je Risto Dolić.

U CJB Doboj je saopšteno da su službenici Sektora kriminalističke policije radeći na rasvjetljavanju ubistva uhapsili jednu osobu i nad njom je u toku kriminalistička obrada, a saslušano je još nekoliko osoba.

 Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Velibor Petković (22), koji je navodno Dabićev komšija iz naselja Malinjak.

 Motiv ubistva još nije tačno poznat. Navodno je Petković Dabiću dugovao novac, a isti nije želio da vrati i zbog toga ga je ubio.

 Velinka Kršić, mještanka Đulića, kazala je da selom kruži priča da je Petković, navodno, tokom saslušanja policiji kazao gdje je sakrio nož.

"Tražili su nož, on je rekao da je nož u nekom šupljem drvetu i oni su rezali tu neko drvo, ali nisu našli ništa", ispričala je Kršićeva, dok je njen komšija Risto Dolić u šumarku pored magistralnog puta Teslić - Banjaluka, u neposrednoj blizini korita rijeke Mala Usora, pokazao stablo u kojem su navodno policijski službenici tražili nož kojim je mladić ubijen.

Pozajmica od 800 KM?

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Božo Dabić je kao dijete poginulog borca od resornog ministarstva dobio 7.000 KM i od tog novca kupio je auto kako bi majku mogao voziti ljekaru.

Veliboru Petkoviću, koji je saznao da on ima novca, pozajmio je navodno 800 KM, a ovaj je samo polovinu vratio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije