Hronika

U Autoprevozu ništa novo: Autobus pun putnika i dima

U Autoprevozu ništa novo: Autobus pun putnika i dima
U Autoprevozu ništa novo: Autobus pun putnika i dima

BANJALUKA - Iz autobusa preduzeća "Autoprevoz" koji saobraća na liniji broj 13A Zalužani – Centar, danas oko 10:30 h počeo je da kulja dim.

Putnici su panično napustili autobus i nije bilo povrijeđenih, javlja novinar "Nezavisnih" sa lica mjesta.

Sve se ovo dešavalo u ulici Mladena Stojanovića u centru grada kod zgrade Narodne skupštine RS, odnosno na istoj lokaciji na kojoj je autobus istog preduzeća juče učestvovao u saobraćajnoj nezgodi.

"U autobusu su se nalazile desetine putnika koji su nakon izbijanja gustog dima  počeli panično da bježe iz vozila" rekao je jedan od očevidaca ovog događaja. Autobus je još na ulici i izaziva saobraćajni kolaps.

Autobus "Autoprevoza", u kojem se nalazilo oko 15 putnika, sletio je i prošlog mjeseca  s puta na livadu, u banjalučkom naselju Paprikovac, ali povrijeđenih, tada na sreću, nije bilo.

Autoprevoz: Kvar otklonjen

U "Autoprevozu" kažu da je vozač prilikom saobraćanja primijetio pregrijavanje motora te je, kako bi spriječio oštećenje vozila, zaustavio autobus i zatražio intervenciju mobilne tehničke ekipe.

"Nakon intervencije dežurne tehničke ekipe, kvar je otklonjen i vozilo je vraćeno u saobraćaj. Do kvara je došlo usljed povećanih temperatura vazduha i pojačanog opterećenja vozila usljed saobraćajnih gužvi i smanjenog protoka rashladne tečnosti u sistemu za hlađenje", navode u "Autoprevozu".

U tom preduzeću naglašavaju da se sva njihova vozila upućuju na redovne tehničke preglede svakih šest mjeseci, a po potrebi i na vanredne tehničke preglede.

Vezane vijesti:

Sudar u Banjaluci: Autobusu Autoprevoza ponovo otkazale kočnice?

Banjaluka: Autobusu ponovo otkazale kočnice

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije