Hronika

Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Neđe Ilića

Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Neđe Ilića
Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Neđe Ilića

BANJALUKA - Okružno Tužilaštvo u Banjaluci je zbog nedostatka dokaza obustavilo istragu protiv bivšeg direktora "Šuma Srpske" Neđe Ilića, potvrđeno je iz Tužilaštva.

"Poslije počinjenih grešaka u postupku i načinu privođenja Ilića, izdao sam naredbu tužiocu da se istraga ponovio sprovede. Nakon što je tužilac sve ispočetka isražio, donio je naredbu o obustavi istrage, jer nije bilo dovoljno dokaza", rekao je glavni okružni tužilac Želimir Lepir.

On je dodao da je moguće da će istraga u predmetu "Šume Srpske" biti pokrenuta po drugoj prijavi i drugom osnovu, odnosno po osnovu naplativih i nenaplativih sredstava u tom preduzeću.

Policija je Neđu Ilića, bivšeg direktora JP "Šume RS", te bivšeg pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, uhapsila u oktobru prošle godine zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

Poslije hapšenja, te saslušanja u Okružnom tužilaštvu Banjaluka, tužilac je donio odluku da nema osnova za određivanje pritvora.

Ubistvo Vukelića

Odgovarajući na pitanje novinara dokle se stiglo u istrazi u vezi sa ubistvom Milana Vukelića u Banjaluci prije 6 godina, Lepir je rekao da su u vezi sa razotkrivanjem počinilaca ovog krivičnog djela provedene sve istražne radnje, u koje je bio uključen čak i američki FBI, razna vještačenja, te privođeni ljudi na informativni razgovor u policiju.

"Nema pouzdanih dokaza da policija i ostale istražne agencije mogu nekog procesuirati u ovom slučaju", dodao je Lepir.

Milan Vukelić, inženjer iz Banjaluke, ubijen je u eksploziji autobombe 6. novembra 2007. godine oko 20.20 u banjalučkom naselju Starčevica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije